Setari Cookie-uri

7 idei pentru reamenajari ecologice

Reamenajarea este o ocazie potrivita nu doar pentru a-ti transforma locuinta intr-una mai frumoasa ci si pentru integrarea unor solutii ecologice.

Reamenajarea este o ocazie potrivita nu doar pentru a-ti transforma locuinta intr-una mai frumoasa ci si pentru integrarea unor solutii ecologice.
Este foarte important sa ai in vedere produse si materiale ecologice atunci cand iti reamenajezi casa. Acest lucru are legatura in primul rand cu protejarea mediului inconjurator dar si cu faptul ca majoritatea dintre noi nu ne permitem sa aruncam banii pentru locuinte ineficiente. Exista o serie de produse si materiale ecologice ce te ajuta sa economisesti la facturile de incalzire, de apa sau electricitate.
Iata 7 idei prin care poti integra produsele ecologice in casa ta:

  1. Cantitati enorme de apa sunt irosite in fiecare an in baile locuintelor, asadar analizeaza acest spatiu atunci cand doresti sa realizezi o reamenajare ecologica. Pentru vasul de toaleta poti avea in vedere un mecanism de spalare dublu, care de obicei ofera posibilitatea de tragere a apei in functie de necesitati, iar cele mai multe modele sunt cele de 3/6 litri. Acest lucru te va ajuta sa reduci consumul de apa considerabil de-a lungul unui an, dovedindu-se a fi o investitie foarte eficienta.
  2. Zugravirea peretilor este o metoda foarte potrivita pentru oferirea unei imagini proaspete locuintei. Insa atunci cand alegi vopseaua cauta produse care nu contin sau prezinta un nivel scazut de compusi organici volatili (VOC). Vopselurile obisnuite contin un nivel ridicat de compusi organici volatili, care nu sunt tocmai ecologici si nici benefici pentru sanatatea ta. Cauta astfel de produse in magazinele de specialitate si solicita personalului mai multe informatii.
  3. Pardoseala este una din primele lucruri la care se gandesc majoritatea oamenilor atunci cand isi renoveaza locuinta si exista o serie de metode prin care poti obtine imaginea dorita si sa protejezi mediul in acelasi timp. Daca iti doresti un material ce ofera o imagine naturala atunci parchetul din pluta este o solutie foarte potrivita. Acesta este durabil, confortabil si utilizeaza o serie de adezivi non-toxici si, din fericire, exista o gama larga de culori si modele pentru acest tip de parchet.
  4. Pardoseala ta poate chiar nu necesita inlocuire. Refolosirea si refinisarea materialelor existente este o idee binecunoscuta a miscarii ecologice, asadar o optiune deloc neglijabila este refinisarea pardoselii cu care este prevazuta deja locuinta ta. Chiar daca va fi nevoie de o munca destul de consistenta pentru a reda luciul parchetului tau, merita efortul.
  5. Pentru instalatiile electrice ia in considerare neaparat becurile economice. Acestea sunt o solutie ideala pentru a reduce costurile la factura de curent electric. Mai mult decat atat, daca doresti sa achizitionezi electrocasnice noi, clasa energetica trebuie sa fie un criteriu de selectie foarte important.
  6. Energia solara este o solutie foarte potrivita daca ai posibilitatea de a o integra in cadrul locuintei tale. Pe termen lung, panourile solare se dovedesc a fi extrem de eficiente. Chiar daca costurile intiale sunt destul de ridicate, cu timpul vei constata ca facturile la energie au scazut considerabil.
  7. Exista solutii ecologice si in privinta mobilierului. Cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa achizitionezi mobilier second-hand, contribuind scaderii nivelului de exploatare a padurilor. Pe de alta parte, piesele mai vechi de mobilier sunt de cele mai multe ori de calitate superioara fata de cele actuale, acestea utilizand cu precadere lemnul masiv. Astfel de piese de mobilier pot fi reconditionate destul de usor, slefuirea si revopsirea putand sa o faci chiar singur, iar pentru piesele tapitate, exista la tot pasul ateliere ce se ocupa de retapitari. Achizitionarea mobilierului folosit este o metoda excelenta pentru a proteja mediul si de a economisi bani in acelasi timp.

Nevoia de protejare a mediului inconjurator este o problema de actualitate ce nu trebuie deloc neglijata. Solutiile ecologice sunt din ce in ce mai diverse, iar daca acestea te ajuta sa economisesti si sume importante, de ce sa le ignori?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.