Setari Cookie-uri

Un decor rustic in bucataria ta

Lumea e din ce in ce mai complicata iar multi dintre noi tanjesc dupa o epoca mai simpla, in care ne aflam intr-o legatura mai stransa cu natura. Un decor rustic ne aduce natura mai aproape iar efectul provocat de acesta este unul linistitor si reconfortant.

Ceea ce defineste mobilierul de bucatarie in stil rustic este masivitatea si suprafetele lasate nefinisate.
Stilul rustic natural
Foarte multe persoane se simt izolate fata de lumea naturala si retrase in birouri umplute de materiale artificiale. De cele mai multe ori, pe ascuns, aceste persoane tanjesc dupa euforia provocata de adierea vantului, dupa bucuria oferita de razele soarelui si dupa splendoarea stelelor de pe cer. Un decor rustic natural este un mod de a iesi din artificialul lumii moderne si de a aduce o licarire a naturii in spatiul interior. Acesta trezeste in oameni instinctele primare, inviorandu-i si inspirandu-i sa treaca la nivel mental dincolo de taramul lumescului.
Un decor rustic natural pune mare accent pe materiale provenite direct din natura, de cele mai multe ori diferite tipuri de lemn si piatra. Cu toate ca unele piese din fier forjat sau nuiele se pot potrivi intr-un astfel de ambient, caractaristicile lor evidente de obiecte realizate de catre oameni nu le fac tocmai parte integranta dintr-o astfel de amenajare. Rusticul natural se refera la o revenire la conexiunea cu natura si la inlaturarea cat mai multor straturi ale influentei umane din decorul interior.
Componentele rusticului natural
Componentele unui decor rustic natural sunt disponibile in doua variante. Prima are legatura cu structurile existente si accesoriile permanente, si implica schimbari dramatice ale spatiului interior. Cealalta, pune accent pe decoratiunile interioare si accesoriile casnice, si necesita o schimbare mult mai putin intensa.
Rusticul natural este o tendinta foarte cautata pentru reamenajarea casei. Atat lemnul cat si piatra pot fi incorporate in schema de decor, printr-o varietate de metode, cuprinzand pardoseala, peretii, chiuveta sau tejgheaua. Diferitele tipuri de lemn ofera o imagine traditionala, iar piatra poate oferi o imagine calma clasica, sau poate avea un efect primitiv si plin de culoare, in functie de tipul de piatra ales.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.