Setari Cookie-uri

Cum alegem tapetul potrivit?

Exista nenumarate modele, culori si tipuri de tapet. Avand in vedere acest lucru, de unde vei sti ce model se potriveste cel mai bine in spatiul interior al locuintei tale?

Exista nenumarate modele, culori si tipuri de tapet. Avand in vedere acest lucru, de unde vei sti ce model se potriveste cel mai bine in spatiul interior al locuintei tale?
Inspira-te din cele cateva idei pe care le ofera acest articol.

Culoarea / Tiparul

Aceste aspecte de cele mai multe ori trebuie sa fie o alegere personala. Totusi, exista cateva idei ce te vor ajuta sa alegi culoarea sau tiparul potrivit pentru tapetul tau.
Daca iti place un tapet cu un fundal de culoare roz dar restul locuintei tale are finisaje neutre, ar fi mai indicat sa renunti la preferintele tale alegand un model ce e in echilibru cu restul amenajarii, creand un spatiu unitar si armonios.
Exista cateva sfaturi ce te pot ajuta sa alegi culoarea tapetului in asa fel incat sa se potriveasca cu restul interiorului. O regula simpla este cea a alegerii unei nuante potrivite pentru culoarea tapetului. Un exemplu ilustrativ in acest sens este cazul in care doresti sa alegi tapet verde pentru unul dintre pereti iar peretele opus este de culoare maronie. In aceasta situatie este indicat ca tonul culorii verzi sa fie acelasi cu cel al culorii maro. Evita sa alegi un verde stralucitor si intens in situatia in care maronul peretelui opus este neutru si deschis.

Citește și:

Tipul de tapet

Se pot gasi diferite tipuri de tapet, iar alegerea acestuia depinde de bugetul de care dispui si de spatiul in care doresti sa-l aplici.
Exista doua categorii majore de tapet : cele cu suprafata imprimata si cele cu model reliefat. Tapetul cu model reliefat se imparte la randul sau in tapet lavabil (rezistent la apa si la pete, poate fi spalat cu detergent) si tapet non-lavabil (nu poate fi spalat cu detergent, deoarece se deterioreaza). Este foarte important sa alegi tipul tapetului in functie de destinatia sa. De exemplu, daca vei opta pentru tapet in cadrul bucatariei tale este indicat sa alegi tipul lavabil cu un model simplu, in favoarea unui tapet cu detalii complicate, care insa este non-lavabil, deoarece bucataria este spatiul in care apar cele mai frecvente pete. Pe langa frumusetea modelului, tapetul trebuie sa fie si functional.

Citește și:

In afara de aceste aspecte exista o serie de alte probleme tehnice legate de tapet, dezbatute in articole anterioare. De asemenea, iti recomandam sa consulti specialistii din magazinele de profil deoarece ei sunt cei care iti pot oferi sfaturile potrivite legate de tipul de tapet ales de tine. Sa nu uiti sa pui toate intrebarile care te framanta pentru a te asigura de faptul ca tapetul ales este cel mai potrivit pentru spatiul locuintei tale.

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.