Setari Cookie-uri

Cele Cinci Elemente Feng Shui

Orice obiect sau element prezent intr-un spatiu interior are o anumita energie pe care o transmite persoanelor din jur.

Elementul Apei poate fi introdus printr-o mica fantana arteziana, un acvariu de pesti, oglinzi, obiecte transparente sau imagini acvatice. Culoarea acestui element este negrul.
Apa dintr-o fantana transmite comunicare, oportunitati profesionale si belsug, in timp ce apa din chiuveta sau din vasul de toaleta poate provoca pierderi financiare sau o sanatate precara.
Lemnul
Nu mobilierul este cel ce reproduce acest element ci lemnul in forma vie, mai precis plantele si copaceii. Culoarea reprezentativa pentru acest element este verdele.
Lemnul promoveaza dezvoltarea si energiile creative.
Metalul
Metalul este prezent sub forma unor obiecte metalice: argint, cupru, aur, bronz, statuete de metal sau sfesnice de argint, iar culorile reprezentative sunt albul si auriul.
Devreme ce elementele de metal sunt conductori sau transmitatori de energie, introducerea acestui material poate genera un spirit dezvoltat de observatie si sa transmita energii pozitive in zona in care este amplasata.
Diferitele tipuri de metale se considera a fi foarte pretioase pentru asocierea lor cu bunastarea, insa, utilizarea in exces a acestui element poate sa atraga prea multa energie si poate fi nimicitor.
Pamantul
Pamantul in sine se caracterizeaza prin rezistenta si stabilitate, iar elementele de pamant reprezinta in mod corespunzator aceste calitati, foarte necesare intr-un spatiu activ si plin de miscare.
Pamantul este reprezentat de roci, cristale, obiecte de ceramica sau de teracota si pietre de rau, culoarea reprezentativa fiind galbenul.
Focul
Focul este considerat cel mai puternic dintre toate cele cinci elemente reprezentand energia si pasiunea. Acest element poate fi introdus prin intermediul unor lumanari sau unei lampi, printr-o soba, un semineu, sau prin obiecte de culoare rosie si portocalie.
Chi-ul de ansamblu al elementelor Feng Shui poate fi armonios si unificat sau din contra, chinuit de conflicte, creand un fel de razboi. Vei afla daca chi-ul din locuinta ta sufera de conflicte, deoarece intr-o astfel de situatie te vei simti nelinistit, nesatisfacut, molesit, depresiv, nervos, ingrijorat, trist, egoist, gelos, speriat sau gol.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.