Setari Cookie-uri

Alegerea pardoselii potrivite

Materialul pe care il vei alege pentru pardoseala locuintei tale va contribui la imaginea de ansamblu a incaperii si la starea de spirit pe care aceasta o transmite.

Dezavantaje
Insa, gresia prezinta si anumite dezavantaje, precum faptul ca poate fi rece, zgomotoasa si alunecoasa. Alte motive pentru care gresia nu ar fi tocmai cea mai potrivita alegere sunt intretinerea dificila a rosturilor si faptul ca placile pot crapa destul de usor, fiind necesara inlocuirea lor, procedeu destul de complicat.
Pardoseala din lemn masiv
Avantaje
Creeaza o senzatie placuta pentru picioare si ofera o imagine frumoasa si rafinata, calduroasa si primitoare. Un alt avantaj al acestui material este posibilitatea de re-lacuire.
Dezavantaje
Pardoseala din lemn masiv se decoloreaza cu timpul, nu suporta umiditatea ridicata, si anumite tipuri de finisari pot fi zgariate foarte usor.
Parchetul laminat
Avantaje
Parchetul laminat se distruge destul de greu, este usor de intretinut, prezinta o rezistenta ridicata la pete si se decoloreaza intr-un timp destul de indelungat.
Dezavantaje
In momentul in care se distruge, inlocuirea parchetului laminat este destul de dificila. In comparatie cu parchetul din lemn masiv, cel laminat nu ofera o senzatie atat de placuta pentru picioare.
Covorul / Mocheta
Avantaje
Covorul sau mocheta constituie suprafete ce ofera senzatii placute pentru picioare. Acestea au avantajul de a ascunde anumite neregularitati ale suprafetei pe care sunt amplasate. Covoarele si mocheta sunt disponibile intr-o serie de culori, modele, forme si dimensiuni, si nu provoaca zgomote. De cele mai multe ori, covorul presupune costuri mai scazute in comparatie cu pardoselile masive.
Dezavantaje
Din pacate covorul se decoloreaza cu timpul, nu este usor de reparat si pare uzat foarte repede. Iar in ceea ce priveste petele acestea reprezinta probleme foarte grave.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.