Setari Cookie-uri

Locul potrivit pentru planta potrivita

Articolul de fata isi propune sa ofere cateva sfaturi generale celor ce au probleme atunci cand vine vorba de ingrijirea plantelor de apartament.

Umiditatea
Majoritatea plantelor de apartament sunt originare din zone tropicale sau semitropicale, unde aerul este umed. Multe dintre aceste plante se pot adapta aerului mai uscat din locuintele noastre, insa se dezvolta mult mai frumos daca gradul de umiditate este ridicat, mai ales pe timpul iernii, atunci cand locuintele sunt incalzite. Daca nu beneficiaza de umiditate suficienta, frunzele devin lispite de stralucire. Varfurile maronii ale frunzelor sunt un alt simptom frecvent in aceasta situatie.
O solutie ar fi sa amplasezi plantele ce necesita un grad ridicat de umiditate, precum ferigile, in bucatarie sau baie. O alta optiune ar fi includerea unor umidificatoare in incaperea in care sunt situate plantele tale.
Exista o serie de alte metode pentru a ridica gradul de umiditate din jurul plantelor. Grupand plantele, nivelul de umiditate este mai ridicat in jurul acestora, fata de situatia in care acestea sunt amplasate la distanta una fata de cealalata, aerul avand un flux mai liber.
Temperatura
Plantele de interior sunt "de interior" deoarece necesita aceleasi conditii precum oamenii pentru a putea supravietui. Trebuie sa fii precaut cu zonele friguroase sau prea calduroase. De exemplu, in timpul noptilor reci ale iernii, temperaturile de pe pervaz sunt mult mai scazute decat in restul incaperii. In astfel de situatii risti ca plantele sensibile sa inghete daca nu le protejezi intr-un mod adecvat. Impiedica contactul frunzelor cu fereastra si asigura protectia prin intermediul unei draperii.
Pe de alta parte, putine sunt plantele care suporta un flux puternic de aer rece sau cald asupra lor. Asadar, nu amplasa plantele langa usa de intrare sau langa sistemele de incalzire.

Nu uita ca fiecare planta in parte necesita un anumit tip de ingrijire. Inainte de a achizitiona plante de apartament intereseaza-te de caracteristicile lor, pentru a afla daca sunt compatibile cu mediul in care locuiesti.

Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.