Setari Cookie-uri

Camera pentru doi copii

Amenajarea camerei copiilor este destul de dificila chiar si atunci cand este vorba doar de unul singur, iar atunci cand doi copii trebuie sa imparta cel mai intim spatiu al locuintei, sansele pentru conflicte, alaturi de o dezordine remarcabila, cresc substantial.

Pentru gemeni si adolescenti, poti fi indraznet in ceea ce priveste culoarea peretelui, folosind de exemplu portocaliu sau albastru stralucitor.
Lasa copii sa se exprime liber
Oferindu-le copiilor un loc in dormitor in care isi pot exprima personalitatea este un lucru foarte important, mai ales in camerele comune.
Amenajand fiecarui copil cate un loc in care isi poate expune fotografiile, desenele sau posterele este un mod necostisitor si foarte simplu de a intensifica stilul individual in camera. Creand un spatiu pentru fiecare copil in parte, in care se va putea lauda, precum o sarma pentru uscat rufe pe care isi poate suspenda obiectul artistic al zilei, poate fi o metoda de personalizare foarte reusita.
Spatii separate pentru studiu
Atunci cand e momentul pentru teme, copiii care impart o camera pot beneficia de pe urma spatiilor separate de studiu. Daca vei amplasa cate o masuta de birou langa fiecare pat, vei oferi copiilor tai cate o mini-camera fara sa recurgi la despartitori efectivi. Chiar si o lampa pe o masa de birou, la marginea patului, ofera o nota foarte reusita de intimitate.
Incurajeaza o convietuire in curatenie
Atunci cand unul dintre copii vrea sa traiasca in curatenie si celalalt face mereu dezordine, obtinerea unui “consens curat” poate fi foarte dificila intr-un spatiu impartasit. Daca te folosesti de spatiul camerei intr-un mod neaglomerat, vei putea sa limitezi conflictele. Cu cat sunt mai multe lucruri in camera, cu atat haosul va fi mai mare.
Acest conflict poate fi atenuat prin pastrarea camerei cat mai simpla si neingramadita de toate lucrurile nefolosite. Creand cate un spatiu pentru fiecare obiect vei ajuta copiii sa invete sa le tina la locul lor. Amplaseaza cat mai multe cosuri si dulapioare de depozitare, care te vor ajuta sa pui fiecare jucarie la locul ei.

Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.