Setari Cookie-uri

5 idei pentru o locuinta contemporana

Stilul contemporan se caracterizeaza prin linii curate si suprafete fine, fara detalii complicate.

Texturi
Pentru a echilibra liniile curate si fine ale accentelor metalice, folositi materiale precum matasea, catifeaua raiata, lana sau panza, cu scopul de a adauga texturi si pentru a creea o imagine mai naturala si mai primitoare. In baie, puteti avea in considerare covoare pufoase, prosoape sau perdele de dus din tesaturi. In camerele destinate familiei, puteti include perne decorative si tapiterie pentru mobilier. Adaugati texturi si pe pereti. Tepetele noi, realizate din panza, pot fi o metoda foarte ingenioasa de a adauga profunzime suprafetelor verticale din incapere. Insa, nu uitati sa va feriti de imprimeuri complicate sau detalii incalcite atunci cand va alegeti materialele, deoarece acestea vor distorsiona imaginea curata, contemporana pe care incercati sa o elaborati.
Iluminarea
Iluminarea este un element de baza in design-ul contemporan. Atunci cand alegeti corpurile de iluminat pentru locuinta voastra, exista o multitudine de modele care ofera linii interesante si curate. Lustrele cu spoturi si lampadarele sunt foarte populare in amenajarile contemporane si de cele mai multe ori sunt metalice sau in culori indraznete, cu scopul de a consolida imaginea creata de alte accesorii metalice sau accente de culoare incorporate in camera. De cele mai multe ori, se folosesc si plafoniere cu fascicule de lumina concentrata, directionate catre spatiile si obiectele reprezentative.
Daca va place un design curat, aerisit si unic, stilul contemporan este cel mai potrivit pentru amenajarea locuintei.
Urmarind aceste sfaturi veti fi pe drumul cel bun in a va transforma locuinta intr-una sofisticata si moderna. Insa, nu uitati sa alegeti elementele care va plac si va inspira, deoarece, astfel, veti putea elabora un mediu cu adevarat primitor.
Un articol de Reka Rozsnyai
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.