Setari Cookie-uri

In stil american

In ceea ce priveste designul interior, America aduce trei stiluri de amenajare dezvoltate in diferite zone ale tari.

Stilul american imbratisat la nivel de design interior se traduce prin mult mai mult decat binecunoscutul stil popularizat de Pottery Barn.
De mai bine de 10 ani am adoptat un lifestyle bazat pe obiceiurile, traditiile si chiar gesturile si cuvintele americanilor, faimosul ”the american style”.
Trendul american a prins indiferent ca este vorba de gesturi, cuvinte sau design interior.
Am vazut de atatea ori in filme sau in emisiuni celebre locuinte care ne-au impresionat, case pe care atunci cand le-am vazut ne-am spus:”asa vreau sa arate casa mea”.
In ceea ce priveste designul interior, America aduce trei stiluri de amenajare dezvoltate in diferite zone ale tari.

Coast Style


Stilul „de coasta” a aparut odata cu dezvoltarea proiectelor pentru casele de vacanta pe coasta americana. Casele pe plaja au dezvoltat un stil aparte, bazat pe un mix de piese de mobilier si piese strict decorative.
Casele de vacanta pe plaja nu erau definite de obiecte costisitoare, de lux, ci de piese de mobilier si decoratiuni confortabile, functionale si de un design relaxant.
Stilul de coasta propune interioare bazate pe culori inspirtate din natura: nisip, albastru, bleu, turcoise, galben, crem; si imprimeuri liniare, clar definite.
Spatiile deschise, mari sunt o caracteristica de baza a acestui stil.
Livingurile din locuintele amenajate in stilul american de coasta au un design incarcat,datorita pieselor de mobilier regasite aici.
Dining-urile spatioase, sunt deschise catre bucatarie si cuprind , in general, si o zona de relaxare.
Ca in fiecare zona din casa, si in dormitor se regasesc decoratiuni variate, in aceeasi gama coloristica caracteristica stilului.

Stilul din sud-vest


Stilul dezvoltat in partea de sud-vest a Americii este complet diferit de cel dezvoltat pe coasta americana. Mobilierul plin, greu, sculptat, tapiseriile din piele naturala si textilele desenate sunt cateva din temele acestui stil. Un stil incarcat, bogat in accente puternice de culoare si imprimeuri. Eleganta si rafinamentul pieselor de mobilier si a decoratiunilor realizate de mana din materiale naturale este prezenta in orice casa.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.