Mobilierul din casa

Mobilierul din casa
Kudika
12 Mai 2008

Mobilierul din casa ne aduce foarte mari batai de cap. De fiecare data cand se strica sau se invecheste o piesa de mobilier intram in panica deoarece nu stim cu ce sa o inlocuim sau cum sa o reparam sa tina cat mai mult timp.

Mobilierul din casa ne aduce foarte mari batai de cap. De fiecare data cand se strica sau se invecheste o piesa de mobilier intram in panica deoarece nu stim cu ce sa o inlocuim sau cum sa o reparam sa tina cat mai mult timp. Exista piese care se pot intretine foarte multi ani si piese de mobilier care se deterioreaza foarte repede. Cei drept ne dorim atat obiecte de mobilier moderne cat si piese de mobilier la preturi accesibile. Din pacate, calitatea mobilierului depinde de materialul din care este realizat si de modul in care este conceput. Este foarte greu sa beneficiezi in acelasi timp de piese moderne, de calitate si de preturi accesibile. Cum putem “impaca” toate aceste aspecte?
De cat mobilier avem nevoie in casa?
Trebuie sa recunoastem ca, tinem in casa foarte multe piese de mobilier. Ce-i drept spatiile de depozitare nu sunt niciodata suficiente. Acest lucru se explica foarte simplu: romanul este strangator. Atat de strangator incat ajunge sa colectioneze si sa pastreze lucruri pe care nu le foloseste niciodata. Mergand pe principiul “e bine sa ai de toate”, intr-o locuinta se gasesc diverse corpuri de mobilier: fotolii, dulapioare, sifoniere, comode, vitrine, canapele si paturi. Ei bine, cum sa ai spatiu si eleganta intr-o astfel de locuinta: plina de mobilier de toate felurile si din toate materialele posibile? Aceste tipuri de amenajari necesita atat o intretinere foarte costisitoare cat si o cheltuiala mare atunci cand doresti sa schimbi mobilierul. Pentru a face economie nu ai alta solutie decat sa renunti la anumite piese de mobilier si, implicit, la anumite accesorii. Cu alte cuvinte, este mult mai usor sa inlocuiesti trei piese de mobilier decat zece.
Tinand cont de faptul ca o locuinta cu mobilier in stiluri si modele variate arata foarte urat, trebuie sa pastram aceeasi linie si sa schimbam tot mobilierul odata, alegand o gama de produse completa. Si pentru a putea realiza acest lucru cu succes, este nevoie sa alegem clar ce pastram si la ce renuntam din casa.
Astfel, primul pas in schimbarea mobilierului este acela de a ne schimba conceptia despre achizitionarea diverselor piese de mobilier si accesorii. Oprind doar ceea ce folosim constant, incaperile noastre vor fi mai aerisite si putem face modificari radicale in casa fara sa ne facem probleme de investitii foarte mari de bani.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri