Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru amenajarea unui apartament

Amenajarea unui apartament este o etapa foarte importanta deoarece, proprietarii in cauza se confrunta cu problema spatiului modest. Cum poti amenaja un dormitor modest? Cum sa mobilezi livingul care serveste si drept camera copiilor? Unde sa asez biblioteca voluminoasa?

- Alegeti piese de mobilier cu design cat mai aerisit. De preferat sunt paturile cu lada, canapelele extensibile. Pozitionati polite pe colturile incaperilor. Aici puteti amplasa fie volume de carti, reviste, fotografii sau obiecte decorative dragi. In plus, politele pe colturi ofera un joc interesant de linii, creand o atmosfera libera. Le puteti folosi si in baie sau bucatarie.
- Incercati sa amplasati oglinzi mari in incinte. Oglinzile ofera o senzatie de spatiu degajat si aerisit. Din acest motiv sunt indicate in incaperile modeste precum baile si holurile de la intrare.
- Urmati aceeasi linie de finisaje in toata casa. Folositi acelasi model si aceeasi nuanta de parchet in living si in dormitor, iar pentru baie, bucatarie si hol gresia. Urmarind aceeasi linie veti reusi sa beneficiati de o imagine unitara si delicata. De preferat este ca piesele de mobilier sa prezinte aceeasi nuanta cu cea a pardoselii.
- Creati contraste placute intre zugraveala peretilor, pardoseala si mobilier. Nu exagerati cu nuante puternice deoarece riscati sa incarcati imaginea casei. Alegeti o nuanta predominanta si incercati sa accentuati decorul folosindu-va de restul culorilor.
- Alegeti obiecte decorative mari, pe aceeasi tema, in acelasi stil cu restul amenajarii. In incaperile cu dimensiuni mici sunt recomandate obiectele decorative cu dimensiuni mari si intr-un numar mic. In cazul in care incaperile nu sunt suficient de luminoase, renuntati la perdelele incarcate si jaluzele, pentru perdele simple, dintr-un material vaporos si transparent.
Indiferent de stilul amenajarii dorit, cel mai indicat lucru este acela de a cere si sfatul unui specialist. Un designer de interior stie ce sa recomande si ce avantajeaza un apartament cu doua camere. Daca doriti totusi sa va puneti creativitatea la treaba realizati si o schita inainte de a va apuca de modificari! Succes!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.