Setari Cookie-uri

Idei pentru amenajarea holului!

Holul unei case reprezinta spatiul de primire al oaspetilor, zona care face legatura intre exteriorul si interiorul unei locuinte.

Holul unei case reprezinta spatiul de primire al oaspetilor, zona care face legatura intre exteriorul si interiorul unei locuinte. In ziua de astazi, in mod special in apartamentele de bloc, acest spatiu este foarte mic si, de cele mai multe ori, amenajat necorespunzator. Cum putem face sa avem un hol estetic si functional cand ne luptam cu o suprafata mica si inghesuita?
In primul rand trebuie sa recunoastem ca, holul casei, este inghesuit si datorita numeroaselor usi. Ar fi mult mai spatios daca am desfiinta macar o usa, cea care separa incinta in cauza de living. In cazul in care alegem aceasta varianta finisajele folosite trebuie sa prezinte o continuitate atat la nivelul tavanului, al peretilor cat si al pardoselii. Chiar daca in living avem parchet si in hol dorim sa placam podeaua cu gresie (deoarece este o zona care trebuie intretinuta in permanenta pentru ca se murdareste foarte repede), trebuie sa alegem aceeasi nuanta pentru ambele finisaje. Astfel nu vor exista diferente foarte mari.
Petetii holului trebuie finisati intr-o nuanta deschisa, aceasta oferind o senzatie de spatialitate mai mare. Puteti crea si un joc discret de culori zugravind unul dintre pereti - cel cu usa de la intrare poate - intr-o nuanta putin mai inchisa de restul. Nu trebuie sa exageram cu intensitatea culorii pentru a nu obosi imaginea vizuala.
Un alt lucru esential este acela de a oferi viata holului prin mobilier. Acolo unde se poate, trebuie sa pozitionam o etajera pentru chei si alte accesorii sau o mica masuta cu un sertar destinata telefonului. Puteti realiza la comanda un mic cuier dotat cu suport pentru incaltaminte in partea inferioara. Nu orice hol permite amplasarea unei piese de mobilier insa, acolo unde se poate, este pacat sa nu valorificam acest aspect.
Un alt lucru foarte important intr-un hol sunt usile. Acestea trebuie sa contribuie la unitatea cromatica a spatiului, asa ca este indicat sa le vopsiti in aceeasi nuanta cu cea a peretilor. Puteti atrage atentia folosind o incuietoare cu design interesant. De obicei in hol nu sunt recomandate covoarele pentru ca se murdaresc repede repede si incurca circulatia. Din acest motiv trebuie ca designul si cromatica placilor ceramice sa fie mai calde si mai primitoare. In cazul in care doriti sa imbracati pardoseala in mocheta, optati pentru acelasi stil de model simplu si pentru un tip care sa se curete cu usurinta (mocheta cu fir rasucit).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Martie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.