Setari Cookie-uri

Idei pentru redecorarea unei bai mici!!

O mare problema in reamenajarea unui apartament de bloc apare in sala de baie. Spatiu modest, inghesuit, in care avem senzatia ca ne sufocam indiferent de piesele de mobilier sau de obiectele sanitare pe care le alegem.

O mare problema in reamenajarea unui apartament de bloc apare in sala de baie. Spatiu modest, inghesuit, in care avem senzatia ca ne sufocam indiferent de piesele de mobilier sau de obiectele sanitare pe care le alegem. Ei bine, speranta de a oferi o atmosfera spatioasa salii de baie nu este pierduta. Trebuie doar sa aplici trucurile de mai jos:
1. Ai mare grija ce model de obiecte sanitare alegi. Opteaza pentru designul care avantajeaza spatiul din baia ta. Indicate sunt cabinele de dus/cazile pe colt. Acestea iti ofera posibilitatea sa amplasezi si o masina de spalat in vecinatate. Chiuveta si vasul de wc trebuie sa fie obligatoriu ergonomice sau tip consola (adica sa ofera, prin design, spatiu liber sub ele). Daca alegi si un vas de wc cu bazinul incastrat in perete... vei vedea sigur schimbarile.
2. Inlocuieste caloriferul vechi cu unul tip port-prosop. Acesta va avea atat un aspect estetic modern cat si un rol functional - de cuier pentru prosop.
3. Intr-o baie mica cele mai indicate sunt corpurile de mobilier suspendate. Un dulapior cu usile din sticla, etajere din sticla sau polite vor oferi mai mult spatiu si mai multa lumina baii dumneavoastra. Daca totusi doriti si un corp mare (pentru depozitarea prosoapelor sau a diverselor accesorii) realizati la comanda o piesa inalta, pe toata inaltimea camerei, special pentru a fi amplasata intr-un colt al incaperii. Pozitionat retras nu va incurca deloc circulatia.
4. Amplasati pe un perete intreg sau chiar pe tavan (daca aveti posibilitatea) o oglinda imensa. Va oferi spatialitate si luminozitate baii dumneavoastra.
5. Un rol extrem de important intr-o baie mica sunt placile ceramice. Alese cum trebuie acestea contribuie la imaginea impecabila a camerei. Indicate sunt placile de faianta si gresie de dimensiuni mari. Se pozitioneaza si simplu si ofera un aspect degajat si elegant.
6. Alegeti placi in culori calde si cu model cat mai simplu. De preferat este ca pardoseala sa fie placata cu gresie fara model, mata. In privinta peretilor, fie optati pentru o combinatie de doua nuante (partea de jos mai inchisa iar cea de sus mai deschisa), fie pentru un brau cu model discret si in culori aprinse.
7. Un alt lucru de care trebuie sa tineti cont intr-o baie mica sunt accesoriile alese si corpurile de iluminat. Mergeti pe acelasi model, cat mai simplu si mai aerisit.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.