Setari Cookie-uri

Sa imbunatatim ieftin aspectul bucatariei!

Bucataria, prin definitie, este o incapere strict functionala care trebuie sa arate foarte bine. Aici pregatim mancarea si tot aici servim si masa. Cum putem sa ii imbunatatim imaginea fara sa cheltuim foarte multi bani?

Bucataria, prin definitie, este o incapere strict functionala care trebuie sa arate foarte bine. Aici pregatim mancarea si tot aici servim si masa. Cum putem sa ii imbunatatim imaginea fara sa cheltuim foarte multi bani? Deoarece este important sa ne desfasuram activitatile culinare si sa servim masa intr-un cadru cat mai placut, iata cateva sugestii ieftine pe care le puteti pune in practica chiar dumneavoastra:
Blatul de lucru
Blatul de lucru reprezinta cea mai vizibila parte a bucatariei. Cu alte cuvinte este foarte important ca acesta sa arate bine si sa nu fie plin de zgarieturi. Asa ca, prima modificare pe care o puteti face pentru a va "reinnoi" bucataria este aceea de a schimba blatul. Acestea sunt realizate din diferite materiale:granit, piatra, ceramica, metal sau PAL. Daca nu beneficiati de un buget foarte mare optati pentru varianta PAL melaminat. Veti gasi exact nuanta dorita deoarece blaturile din PAL melaminat se bucura de o gama foarte variata de modele (stejar, fag, granit, mozaic etc.). In cazul in care luati aceasta decizie trebuie sa stiti ca operatiunea va fi putin cam dificila dar, pentru a reda o imagine noua bucatariei, sa stiti ca va merita efortul! Daca totusi doriti sa opriti blatul vechi alegeti varianta autocolantului. Il puteti imbraca in orice model sau in orice culoare doriti.
Pardoseala si pereti
Roluri foarte importante in imaginea de ansamblu a bucatariei le au pardoseala si zegraveala peretilor. Inainte intalneam in bucatarie linoleum. Trebuie sa recunoastem ca acesta nu ofera un aspect foarte placut incaperii. Asa ca, sa facem un mic efort si sa placam pardoseala cu gresie. Este usor de intretinut si puteti alege chiar modelul la care visati. De obicei gresia inchisa la culoare este cea mai indicata in bucatarie. In cazul in care aveti insa bucatarie americana puteti aplica chiar si parchet melaminat. In aceasta privinta nu veti cheltui foarte mult deoarece il puteti monta si singuri. Mai greu este in privinta plintei dar se poate rezolva cu putin efort. Peretii din bucatarie sunt placati cu gresie. Insa, pentru a face economii, amplasati placile ceramice doar deasupra blatului de lucru iar restul suprafetelor zugraviti-le intr-o nuanta asortata. O culoare bine aleasa va scoate in evidenta mobila de bucatarie si blatul de lucru.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.