Setari Cookie-uri

Cum alegem mobilierul pentru casa?

Alegerea pieselor de mobilier nu este o treaba deloc usor - tinand cont de oferta foarte variata de pe piata. Zeci de firme producatoare sau importatoare de mobilier - aduc pe piata piese de mobilier - fiecare prezentand caracteristici diferite. Si totusi... Cum sa alegem mobilierul pentru acasa?

Alegerea pieselor de mobilier nu este o treaba deloc usor - tinand cont de oferta foarte variata de pe piata. Zeci de firme producatoare sau importatoare de mobilier - aduc pe piata piese de mobilier - fiecare prezentand caracteristici diferite. Si totusi... Cum sa alegem mobilierul pentru acasa?
Prima etapa a amenajarii si mobilarii locuintei este stabilirea stilului de amenajare. Pentru a putea defini stilul nostru de amenajare trebuie sa ne raspundem la un set de interbari, precum: Imi place o casa aerisita, moderna, cu piese de mobilier putine, sau o locuinta incarcata, cu mobilier masiv si bogata in decoratiuni interioare? Mi-as dori o locuinta romantica sau rece? As prefera mult lemn, piatra sau sticla? Mi-ar placea o locuinta colorata, vesela, sau o locuinta sobra, in care sa predomine albul si negrul? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile fundamentale in determinarea stilului de amenajare. Dupa stabilirea stilul de amenajare ne putem apuca sa cautam mobilierul perfect pentru noi.
Mobierul pentru garsoniere si apartamente
In general pentru locuintele ce propun suprafete nu foarte generoase este ideala alegerea unor piese de mobilier si accesorii cat mai simpliste. Un mobilier modern, minimalist este recomandat pentru garsoniere si apartamente, atat datorita faptului ca nu incarca spatiul de care dispunem, cat si datorita faptului ca este usor de intretinut si de mutat. Este ideala alegerea unor piese de mobilier care propun cat mai multe spatii de depozitare, dulapuri - indiferent de cat de mici sunt. Depozitarea este foarte importanta - mai ales in locuintele mici. Este ideala alegerea unor comode cu sertare - in si pe care sa puteti depozita diferite obiecte. Piese de mobilier tip comode, dulapuri sunt ideale atat in dormitor, cat si in living. In cazul garsonierelor putem alege un mobilier unitar, care sa asigure multe spatii de depozitare. Pentru mobilarea livingului unui apartament putem sa alegem doua canapele de doua locuri. Acesta este o optiune mai practica decat alegerea unei canapele uriase sau a unui coltar. Tapiseria canapelelor asigura tonul unei incaperi. Poti opta pentru o tapiserie in culori calde, pastelate - daca vrei sa creezi un living „calduros” si familial; sau poti opta pentru o tapiserie din piele naturala sau una din material textil in dungi - daca preferi o atmosfera mai formala. Bucataria - de cele mai multe ori nu foarte spatioasa - trebuie sa fie foarte bine proiectata- pentru a oferi spatiu. De asemenea, mobilierul trebuie sa asigure multe spatii pentru depozitare; astfel incat sa nu fim nevoiti sa lasam diferite obiecte la vedere. Somnul este foarte important; de aceea alegerea patului este una foarte importanta. Un pat dublu trebuie sa aiba o latime minima de 160 cm, si o lungime de minim 200 cm. Salteaua ar fi bine sa fie anti-bacteriana, tratata anti-alergic, cu zone de ferimitate si eventual efect de masaj. Pentru apartamentele mici este ideal un pat cat mai simplist - fara tablii foarte inalte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.