Dormitorul romantic in casa ta!

Dormitorul romantic in casa ta!
Kudika
30 Noiembrie 2007

Dormitorul, spatiul personal, privat din orice locuinta, in care regasim cel mai adesea romantismul si iubirea ...

Dormitorul, spatiul personal, privat din orice locuinta, in care regasim cel mai adesea romantismul si iubirea ... Dormitorul romantic ... un dormitor aparte, in care fiecare spatiu este personalizat cu elemente unice. Un stil deosebit, in care se regasesc in perfecta armonie culorile, piesele de mobilier, obiectele decorative, tesaturile.
Dormitorul romantic ofera multiple variante in ceea ce priveste coloristica incaperii. Culorile neutre, pastelate - precum crem, roz pal,bej - ofera eleganta si o atmosfera calma si linistita incaperii. Folosirea acestor culori ofera o flexibilitate mare in ceea ce priveste obiectele decorative.
Culorile reci - precum bleu, verde, lavanda - ofera o senzatie de confort - avand din punct de vedere psihologic efect calmant, linistitor. Folosirea acestor culori este ideala mai ales in dormitoarele cu suprafete mici, avand un efect optic de marire a spatiului. Culorile calde - galben, piersica, roz pal - creeaza o ambianta odihnitoare, calmanta. Culorile calde folosite in dormitor trebuie sa fie luminoase; pentru a oferi o senzatie de confort. Finisajele dormitorului romantic au la baza materialele naturale. Este recomandata folosirea parchetului masiv sau triplu stratificat. Foarte intalnit in dormitorul romantic este tapetul. Patul, elementul principal de mobilier din dormitor, trebuie sa fie confortabil, functional, cu picioare inalte, si tablii brodate, realizate din fier forjat. Paturile din dormitorul romantic sunt “imbracate” cu garnituri de pat elegante, realizate din materiale naturale. Noptierele, folosite atat pentru functionalitatea lor, dar si pentru design-ul deosebit pe care il ofera incaperii; sunt realizate din lemn masiv sau MDF furniruit; avand finisaje antice.
Sifonierul, este in general inalt, cu usi mari, brodate si finisaje antice. Compartimentarea sifonierului trebuie sa fie foarte bine realizata, in functie de necesitatile de depozitare ale beneficiarilor. Dormitorul romantic este foarte accesorizat. Sunt utiliazate foarte mult tesaturile luxoase, cu texturi moi; pernele si pilotele mari, groase; perdelele vaporoase. Tesaturile sunt realizate in general din materiale naturale, precum bumbacul egiptean. Iluminatul decorativ, local este utilizat foarte mult in dormitorul romantic. Veiozele si lampadarele decorative, cu abajur realizat din material textil se potrivesc foarte bine in dormitorul romantic. Obiectele decorative, precum vasele decorative, suporturile pentru lumanari si lumanarile decorative sunt o prezenta nelipsita in dormitorul romantic.
Informatii si imagine oferite de INTERIOR STORE
www.interiorstore.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri