Mocheta - ideala pentru dormitor!

Mocheta - ideala pentru dormitor!

Ideala in anotimpul rece, mocheta reprezinta o solutie moderna pentru a acoperi si a proteja pardoseala unui dormitor!

Ideala in anotimpul rece, mocheta reprezinta o solutie moderna pentru a acoperi si a proteja pardoseala unui dormitor! Recomandata in mod special in dormitoare, acest tip de pardoseala, ales in nuanta cea mai potrivita incintei respective, poate contribui intr-o mare masura la ambientul general al camerei.
Mocheta se prezinta la ora actuala in diverse modele astfel incat a devenit o concurenta serioasa in privinta parchetului, dusumelei si a covoraselor decorative.
Cum aplicam mocheta!
In primul rand, inainte sa plecati la cumparaturi, trebuie sa masurati incinta in care doriti sa puneti mocheta. Nu uitati sa cumparati materialul mai mare cu cel putin 20 de cm fata de dimensiunea pardoselii in cauza. Mocheta se intinde si se taie cu ajutorul unui cuter si a unei rigle pentru a nu va abate de la dimensiunile corecte. Este necesar sa intindeti foarte bine acest tip de pardoseala pentru a nu ramane cute. Prindeti apoi cu suruburi bageta pe margini, dand gauri cu o bormasina.
Intretinerea mochetei
O mocheta curata trebuie intretinuta in functie de traficul din camera respectiva. Daca ati amplasat aceasta pardoseala in camera copiilor, este indicat sa aspirati de 5-6 ori pe saptamana. Stim cu totii ca cei mai mici membri ai familiei sunt putin mai neglijenti in privinta curateniei! O mocheta plina de praf conduce catre un ambient nesanatos in camera in care este aplicata. In plus, praful de la suprafata va intra in fibre si se va depozita acolo. Atunci cand aspirati nu uitati sa modificati sensul de curatare pentru a nu toci firele mochetei.
Tipuri de mochete
Exista foarte multe tipuri de mochete: cu fire rasucite, cu fire in loop, cu finisaj de catifea, mochete luxoase tip Saxony si mochete foarte groase. Trebuie insa sa alegem ceea ce se potriveste incintei respective. Mochetele cu fire rasucite sunt cele mai indicate in orice incapere, indiferent de statutul imobilului respectiv. Puteti aplica acest tip si pe scari, in birou in sala de servit masa sau in living.
Si mochetele tip loop sunt la fel de bine venite in orice incinta dintr-o locuinta.
Cel mai pretentios tip este Saxony. Acesta nu poate fi aplicat pe scari, la intrare sau in bucatarie.
La amenajarea unei incaperi, mocheta poate constitui elementul central. Aceasta pardoseala este si foarte calduroasa. In ultimul timp au aparut numeroase tratamente care se aplica mochetei astfel incat acest finisaj poate fi si ignifug. Important este sa alegeti cel mai confortabil si util model!

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2007
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri