Setari Cookie-uri

Renunta la mobilier!

Atmosfera incarcata din orice locuinta nu se datoreaza numai spatiului restrans al camerelor ci si aglomerarii de piese de mobilier. Ce putem face si la ce putem renunta pentru a beneficia de o imagine mai aerisita, mai calda si mai moderna in interiorul unei case?

Indiferent ca locuim intr-un apartament de bloc sau intr-o casa, obisnuim sa strangem si sa pastram foarte multe lucruri fara sa avem neaparat nevoie de ele.
Scapati de sifoniere
De-a lungul timpului am observat ca se aduna foarte multe haine intr-o locuinta. Moda se schimba, odata cu ea si gusturile noaste, hainele se inmultesc si achizitionam tot mai multe sifoniere si dulapuri. Solutia ideala este aceea de a realiza un mic dresig, dotat cu rafturi si suport pentru umerase, pentru toata familia. Sunt sigura ca veti gasi in garderoba si multe lucruri pe care nu le-ati mai purtat de mult timp si de care nu mai aveti nevoie!
Acest prim pas va oferi o mare schimbare dormitoarelor dumneavoastra. In plus in dormitor avem nevoie doar de un pat si o mica comoda pentru lenjerie. Vor fi suficiente!
Scapati de biblioteca
In foarte multe locuinte, in living, exista si o biblioteca. Este un lucru foarte bun insa din pacate acest mobilier ocupa mult spatiu si sufoca atmosfera creand o stare de spirit mai putin placuta pentru dumneavoastra. Inlocuiti asa dar corpul voluminos si masiv cu polite sau rafturi suspendate cu un design deschis. Va arata mult mai bine din punct de vedere estetic si veti beneficia de un aer modern in living. In cazul in care aveti foarte multe carti trebuie sa gasiti urgent un spatiu pe care sa il amenajati sub forma unui mic birou. In orice caz, in living nu mai este cazul sa tineti si biblioteca.
Canapele si fotolii ... "generoase"
Atat canapelele cat si fotoliile sunt corpuri de sedere necesare intr-un living. Insa este suficient sa beneficiem de ele doar in aceasta incinta nu si in dormitor sau in alte camere. In plus, pe piata exista diverse stiluri si modele, de la cele mai scumpe si elegante, la cele mai practice si comode. O canapea cu un design aerisit, intr-o culoare placuta este suficienta in locul de discutii. Si daca totusi nu aveti loc achizitionati-va niste fotolii para care pot fi pozitionate acolo unde este nevoie de ele. Acestea sunt usoare, confortabile, au un aer modern, proaspat si indiferent de ce varsta ai te vei simti minunat in ele.
Eliminati covoarele
La imaginea incarcata a casei contribuie, in egala masura, si covoarele. Nu este vorba de posibile combinatii de culori nepotrivite ci de marimea si grosimea acestora. Asa ca, in orice incapere este suficient un covoras mic, in nuante potrivite amenajarii.
Urmand aceste idei veti beneficia nu doar de o locuinta mai aerisita ci si de o mica economie in bugetul de curatenie si intretinere. Iar o locuinta moderna inseamna in primul rand creativ
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.