Setari Cookie-uri

Alegeti corect culorile interioare

Culorile sunt elementele ce dau viata locuintei noastre. Ele ne reprezinta totodata personalitatea si stilul de viata. Insa, de foarte multe ori alegem gresit aceste nuante, tocmai din dorinta de a ne crea un spatiu potrivit nevoilor si aspiratiilor noastre!

Culorile sunt elementele ce dau viata locuintei noastre. Ele ne reprezinta totodata personalitatea si stilul de viata. Insa, de foarte multe ori alegem gresit aceste nuante, tocmai din dorinta de a ne crea un spatiu potrivit nevoilor si aspiratiilor noastre!
Va propunem asadar cateva sfaturi pentru alegerea corecta a acestora:
1. Nuantele calde sunt folosite in general in incaperile care beneficiaza de o luminozitate redusa. Culorile deschise sunt indicate deasemenea in camere de zi precum livingul. Acestea simbolizeaza ospitalitate si reusesc sa creeze o atmosfera vesela si calda oricarei incinte.
2. Tonurile reci (verde, albastru etc.) sunt potrivite camerelor de odihna - dormitoarelor. Acestea reusesc sa calmeze si sa aduca un plus de prospetime incintei in cauza.
3. In nuante neutre puteti zugravi orice incapere. Acestea se declina dintr-o paleta larga, de la alb-crem la tonuri ciocolatii, toate nuantele de gri, cu diverse tente: de galben, de albastru etc. Datorita acestor tente ele vor putea fi asociate oricarui stil de design, fara a dauna in vreun fel imaginii de ansamblu.
4. Daca doriti sa vopsiti diferit peretii unei incaperi trebuie sa fiti atenti la nuantele pentru care optati. Indicat ar fi, in mod special in incaperile cu dimensiuni modeste, sa alegeti culori apropiate sau puteti amesteca o singura culoare cu alb sau cu negru, obtinand astfel mai multe tonuri.
5. In cazul in care fiecare camera din casa dumneavoastra este zugravita in alta culoare atunci holurile si restul spatiilor intermediare trebuie sa fie albe.
6. Atunci cand va alegeti culorile trebuie sa aveti in vedere si peretii cu ferestre. Adica, o culoare aplicata pe un perete "spart" de o fereastra va capata alta nuanta deoarece nu este suficient de luminat.
7. Ce se intampla atunci cand vrem sa dam viata camerei zugravind un perete intr-o nuanta vie? Simplu! In primul rand nuanta pe care o alegeti trebuie sa se regaseasca in ceva din camera respectiva: fie la piesele de mobilier, fie la decoratiuni sau la covor. Ideal ar fi sa mizati pe aceeasi culoare de care se bucura canapeaua (sau alt element atractiv al camerei in cauza) si sa decorati exact peretele opus celui pe care este amplasat corpul respectiv.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.