Setari Cookie-uri

Confort si stil in living!

Livingul este, cu siguranta, cea mai importanta incapere a unei locuintei, avand in vedere ca aici ne petrecem cel mai mult timp liber impreuna cu familia si tot aici ne primim prietenii, ne bem cafeaua si ne uitam la televizor.

Livingul este, cu siguranta, cea mai importanta incapere a unei locuintei, avand in vedere ca aici ne petrecem cel mai mult timp liber impreuna cu familia si tot aici ne primim prietenii, ne bem cafeaua si ne uitam la televizor. Ca spatiu reprezentativ al casei, camera de zi trebuie sa beneficieze de toata atentia cuvenita atunci cand este amenajata. Indiferent de stilul decorativ pentru care vom opta, cel mai important este ca rezultatul sa fie o amenajare confortabila, functionala si plina de personalitate. Pentru aceasta, trebuie sa alegem cu grija - in functie de preferinte si gusturi, dar si de spatiul si geometria livingului - finisajele, mobilierul si decoratiunile.
Finisajele
Fiind o incapere multifunctionala, in care se desfasoara mai multe tipuri de activitati, livingul trebuie sa propuna un ambient cald si primitor. Pentru a obtine o astfel de atmosfera, vom vopsi peretii in culori deschise, naturale (precum crem, galben pai, piersica etc.). In cazul in care suprafata de care dispunem este mica, cel mai indicat este sa apelam la clasicul alb, care va face ca spatiul sa para mai luminos si mai mare. Daca doriti totusi mai multa viata, puteti opta pentru zugravirea unui perete din camera intr-o nuanta diferita. Este bine de stiut faptul ca nu trebuie sa alegeti o nuanta inchisa ci tot una calda. In ceea ce priveste pardoseala, aceasta va fi realizata obligatoriu dintr-un finisaj cald, asa cum este parchetul. In plus, piata ofera o gama foarte bogata de tipuri de parchet: din lemn masiv, parchet laminat, din bambus etc. Acestea se deosebesc atat din punct de vedere calitativ cat si din punct de vedere estetic. Cel mai important lucru este acela de a asorta pardoseala aleasa cu ceea ce urmeaza sa amplasati in incinta: piesele de mobilier.
Mobilierul
Al doilea pas dupa conturarea fundalului este achizitionarea mobilierului. Pentru ca amenajarea sa fie armonioasa si unitara, acesta va fi ales in ton cu finisajele. Alte criterii importante pe care le vom avea in vedere sunt functionalitatea si aspectul decorativ. Pentru ca fiecare dintre noi vrem sa beneficiem de un grad de confort cat mai ridicat, cel mai bine ar fi sa ne orientam spre un ansamblu de mobilier in stil modern, realizat din materiale calde si placute la atingere (textile, lemn etc.), cu forme simple si linii rectangulare. Acesta va fi dispus cat mai aerisit, astfel incat sa fluidizeze circulatiile. Daca livingul este mic, specific apartamentelor de bloc, putem apela cu incredere la mobilier modular. Acesta prezinta urmatoarele avantaje: este multifunctional, decorativ si nu ocupa mult spatiu. In plus, sunt numeroase firme specializate care realizeaza astfel de piese exact din materialul si dupa dimensiunile pe care le doriti dumneavoastra. Situatia se schimba in cazul in care suntem posesorii unei camere de zi de dimensiuni generoase, in care putem sa mai amplasam fara probleme atat o biblioteca cat si un bar.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.