Setari Cookie-uri

Bucataria - spatiu de gatit, dar si de relaxare

Bucataria reprezinta, inca din cele mai vechi timpuri, un spatiu cu o functionalitate clara.

Bucatariile generoase
In cazul in care dispuneti de o bucatarie cu suprafata mare, aveti automat si o multime de posibilitati de amenajare, atat din punct de vedere functional, cat si estetic. Astfel, puteti conferi camerei eleganta prin amplasarea blatului de lucru pe mijloc, zona de servit masa gasindu-si cu usurinta locul pe o laterala a incaperii. Si spatiile generoase au insa dezavantajele lor. Un mobilier amplasat necorespunzator va va constrange sa faceti multe drumuri inutile. Asa ca nu uitati sa amplasati aragazul in vecinatatea chiuvetei, iar blatul de lucru (ce poate fi o masa - insula) undeva in imediata apropiere.
Un alt inconvenient care poate sa apara in acest caz este acela de a va lasa tentati sa incarcati inutil atmosfera prin obiecte care nu au o functionalitate adecvata intr-o bucatarie si care nici nu se potrivesc din punct de vedere estetic cu ambientul. In ceea ce priveste finisajele unei bucatarii mari, aveti posibilitatea sa va jucati in voie cu nuantele si modelele. Gresia si faianta cu diverse motive desenate dau incaperii un aer modern. Neavand probleme cu spatiul, puteti alege si piese de mobilier cu usi inchise.
Finisaj
Mobilierul din lemn masiv imprima oricarei camere un aer de eleganta si rafinament. Acest material poate fi lasat in culoarea sa naturala (creeaza un aspect rustic) sau poate fi vopsit in nuanta dorita. Pentru a avea o bucatarie moderna, puteti opta pentru lemn deschis la culoare - artar, mesteacan sau fag.
Daca urmariti un stil traditional, lemnul de culoare mai inchisa creeaza imaginea dorita. Indiferent de tipul de mobilier ales, trebuie sa aveti in vedere si pardoseala, si peretii incaperii. Cel mai bun material pentru podeaua bucatariei sunt placile de gresie. Acest lucru se datoreaza usurintei cu care pot fi curatate, precum si rezistentei la trafic. Totodata, piata va ofera o gama foarte larga de modele, asa ca monotonia poate fi evitata cu lejeritate. In cazul peretilor aveti la dispozitie numeroase solutii. Dintre acestea, faianta si tapetul reusesc sa faca adevarate minuni in privinta obtinerii unui efect cat se poate de placut ochiului. Nu trebuie sa scapati din vedere nici accesoriile pentru decor, perdelele, corpurile de iluminat. Dar, pentru ca important este sa imprimati bucatariei dumneavoastre o linie decorativa unitara, mai trebuie si sa studiati diverse site-uri de amenajari sau sa cereti sfatul unui specialist. Iar daca dupa o astfel de documentare ideile vi s-au clarificat, nu va ramane decat sa va apucati de treaba!

Un articol de Adina Maria MIREL
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.