Setari Cookie-uri

Culorile si personalitatea ta

Fiecare dintre noi, chiar daca ne dam seama sau nu, avem culori preferate si culori pe care le respingem sub pretextul ca nu ne reprezinta. Aceste preferinte stau la baza garderobei noastre, la baza machiajului, a propriei masini, a camerei in care locuim si chiar a stilul nostru de viata.

Nuantele deschise se potrivesc de minune in orice camera: living, dormitor, bucatarie, baie, holuri etc. Acestea reprezinta de obicei persoane pline de viata, creative si optimiste.

Culori inchise
Nuantele inchise ofera unei locuinte liniste si relaxare. Atunci cand sunt folosite in dormitor - verdele si albastrul in special - va ofera deconectare totala. Intr-o astfel de imagine sunt bine venite obiecte decorative in culori calde si florile viu colorate. In general piesele de mobilier care se preteaza in acest tip de amenajare sunt cele moderne si confortabile. Daca aveti incaperi mari si alegeti acest tip de nuante puteti folosi si contrastele. De exmplu, intr-o camera cu peretii zugraviti intr-o nuanta de un verde deschis puteti alege o cuvertura pentru canapea rosu inchis (acelasi lucru este valabil si pentru portocaliu-albastru sau galben-violet). Combinatia este ideala, pentru ca atrage atentia asupra detaliilor si da contur obiectelor decorative.

Stiti bine ca fiecare culoare se prezinta altfel in lumina naturala si altfel in lumina artificiala. Totodata obiectele amplasate in camera au rolul de a intregi atmosfera respectiva. Cum orice locuinta este mult mai bine pusa in valoare atunci cand este finisata, tot astfel un perete zugravit prezinta alta senzatia cand avem un tablou amplasat acolo.
In alta ordine de idei, fiecare dintre noi poate fi designerul propriei locuinte, pentru ca cel mai important lucru este acela de a amenaja “acasa” spatiul ideal de relaxare, confort , exact asa cum ni-l dorim noi!


Un text de Adina Maria MIREL
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.