Setari Cookie-uri

Decorati-va casa in stilul anilor

Anii ’50 au adus numeroase schimbari importante in designul caselor, aici inchegandu-se forma si dotarile actuale ale livingului, dormitoarelor, bailor si mai ales bucatariei, ale carei dotari complete (frigider, aragaz, chiuveta, configuratia mobilierului) sunt definitivate in aceasta perioada.

Anii '50 au adus numeroase schimbari importante in designul caselor, aici inchegandu-se forma si dotarile actuale ale livingului, dormitoarelor, bailor si mai ales bucatariei, ale carei dotari complete (frigider, aragaz, chiuveta, configuratia mobilierului) sunt definitivate in aceasta perioada. Sub influenta dezvoltarii societatii de consum, mai toate aparatele si dotarile pe care in ziua de azi le luam ca atare isi fac aparitia pentru prima oara si in casele oamenilor obisnuiti, iar asta a schimbat profund modul in care este privit designul si amenajarea de interior.

Locuintele anilor '50, fie la casa, fie la bloc, erau mai mici decat cele din perioadele precedente, ceea ce a creat nevoia de mobilier usor de mutat dintr-o camera in cealalta, sau de pliat, pentru depozitare. Canapelele extensibile si mesele pliante in aceasta acum isi fac aparitia, ca si mesele de calcat si paturile rabatabile. Locuintele in plan liber sunt la mare moda, ca si materialele non-traditionale: PVC, Formica, fibra de sticla, cauciuc, aluminiu, vinil, plastic, placi melaminate.

Paleta de culori o continua pe cea a modernismului, mergand pe culori primare puternice, chiar agresive. Inspirati-va din lookul restaurantelor americane de tip diner, asa cum le vedeti in filme precum Grease. Un anumit tip de kitsch este specific anilor 50, dat de culorile foarte aprinse, in nuante artificiale: roz, mov, albastru deschis, crem. Nu va temeti sa-l folositi, este atat de bine impregnat in cultura noastra, incat este indispensabil pentru un look fifties!

Podelele de vinil in modele sah (patrate albe si negre, rosu si alb sua galben si alb) sunt caracteristice perioadei, ca si vopsirea in culori aprinse a pieselor metalice din bucatarie, de la frigider la manerele usilor. Folositi scaune inalte, din metal cromat si sezut de vinil, pentur a obtine aerul acela de restaurant. Un frigider de dimensiuni cat mai mari va completeaza bucataria, in mod ideal vopsit in culori violente (roz! galben deschis! nu va temeti sa exagerati). Restul electrocasnicelor vor urma o paleta de culori cromata (fie ele din plastic sau metal), de la blender la prajitorul de paine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.