Setari Cookie-uri

Cum alegem tipul de podele

Atunci cand incercati sa reamenajati o camera, optiunea cea mai usor de neglijat, dar care poate cu adevarat sa schimbe total atmosfera dintr-o incapere este tratamentul podelei.

Atunci cand incercati sa reamenajati o camera, optiunea cea mai usor de neglijat, dar care poate cu adevarat sa schimbe total atmosfera dintr-o incapere este tratamentul podelei. “Baza” a oricarui aranjament, podeaua poate functiona in contrast cu restul culorilor si texturilor sau, dimpotriva, intarind ideea centrala - totul este sa gasiti acel echilibru care sa va ofere atat confortul necesar, cat si lookul pe care il cautati. Desi poate parea costisitor, exista numeroase solutii moderne sau traditionale care va permit sa schimbati felul cum arata podeaua voastra cu o investitie moderata.

Primul pas este sa va ganditi ce vreti de la noua podea - este un aspect indraznet, in pas cu moda? Rezistenta in timp, inainte de toate? Sau ceva neutru, in caz ca vreti sa vindeti sau sa inchiriati locuinta in viitorul apropiat?

In prima situatie, ideal este sa va axati pe o solutie usor de instalat si nu foarte costisitoare - culorile si texturile puternice se schimba in functie de ultimele tendinte, asa ca este probabil ca peste cativa ani sa vreti sa va schimbati din nou podeaua. Patratele sau benzile din vinil sunt ideale pentru acest scop, gasindu-se in aproape orice combinatii de culori si fiind, in acelasi timp, relativ usor si necostisitor de instalat si mentinut, singurul dezavantaj fiind ca necesita lipire. O mocheta uni intr-o culoare primara indrazneata (rosu inchis de pilda) sau chiar covoare albe sau negre (daca sunteti siguri ca le puteti intretine) sunt alte variante foarte potrivite.

Atunci cand vreti sa imbinati stilul cu durabilitatea, parchetul este singura optiune, mai ales parchetele din esente tari. Usor de intretinut, de curatat si, la nevoie, de acoperit total sau partial cu covoare sau mochete, parchetele din lemn natural sunt cea mai potrivita investitie pentru viitor, adaugand o nota de eleganta clasica si trainicie de moda veche. La moda sunt mai ales nuantele inchise, insa alegeti ce va place, fara sa tineti cont de tendinte sau de culorile a ce mai aveti prin camera - acestea se pot foarte bine schimba in timp, deci asigurati-va ca macar podeaua va place.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.