Bucatarii in stil rustic

Bucatarii in stil rustic

Simplitate, forme mai putin complicate, componente naturale. Acest stil pune accentul pe legatura cu elementele naturii: pamantul, plantele, pietrele si lemnul.

Simplitate, forme mai putin complicate, componente naturale. Acest stil pune accentul pe legatura cu elementele naturii: pamantul, plantele, pietrele si lemnul.

Stilul rustic este potrivit in special pentru bucatarie, acesta fiind centrul traditional al unei locuinte, centru ce a fost mai tarziu inlocuit de sufragerie; membrii unei familii se strang mai adeseori in fata televizorului acum, decat in spatiul intim al bucatariei.

Spatiul decorat rustic este mai primitor, mai confortabil si adauga o nota de intimitate de familiaritate unei incaperi.

Materialele folosite sunt putin prelucrate, nepretentioase, iar formele sunt cat mai simple.

Ustensile din lemn, cosuri din impletituri de nuiele, boluri din lemn sau lut, mese mari, tocatoare sunt cateva dintre elementele unui astfel de spatiu utilitar. Ele pot fi expuse, devenind obiecte decorative.

Sunt folosite suprafete din lemn, uzate, nefinisate si in forme simple. Pardoselile sunt in general din lemn in culori deschise. Daca va plac carpetele, puteti achizitiona carpete in stil orientale si in culori calde.

Obiectele hand made sunt la mare cautare. Mobilierul poate fi pictat manual, motivele cel mai des intalnite fiind cele din lumea vegetala sau animala. O masa mare si masiva din pin ar trebui sa fie centrul de greutate al bucatariei. Pe masa puteti plasa un suport de lumanari din alama.

Ca element de decor puteti folosi cosuri impletite unde sa puneti conuri de brad, flori, plante sau ghemuri de lana in diverse culori.

Culorile folosite sunt neutre, calde. Nuantele pastelate, verdele si albastrul deschis, albul sunt cateva dintre cele mai potrivite culori.

Pentru depozitare puteti folosi: etajere din lemn, bufeturi, mobilier simplu in nuante foarte deschise.

Oalele pentru gatit pot fi expuse daca sunt realizate din cupru sau fonta. Acestea trebuie sa fie cat mai mari si cat mai simple. Acum avem tendinta de a ascunde toate ustensilele de bucatarie in spatele usilor mobilierului, dar stilul rustic impune descoperirea acestora.

Sfat! Pentru a da mobilierului o nota rustica, puteti aplica un strat de vopsea, si apoi sa stergeti. Dupa ce se usuca, puteti aplica bait cu vascozitate redusa pentru un aspect antic.

Vizionare placuta


Kudika
31 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri