Setari Cookie-uri

Interioare inspirate de Art Deco

Miscarea Art Deco a dominat designul perioadei interbelice, atat in Europa cat si in America.

Pictura cubista, cu experimentele sale privind forma, unghiurile si spatiul, este o alta influenta evidenta, ca si glamour-ul Hollywoodului timpuriu. Imagini stilizate ale avioanelor, automobilelor sau zgarie-norilor se alatura motivelor naturale cu flori sau scoici. Procedeul esential de care uzeaza designerii Art Deco este contrastul: motive naturale si artificiale, forme rotunjite, stilizate de o maniera geometrica, lemn si lacuita vs blanuri sau satin.

Paleta de culori este indrazneata, chair agresiva, mai ales in cazul holurilor si livingurilor. Argintiu, negru, crom, galben, rosu - toate in combinatii tipatoare, opulente. Spatiile mai retrase, cum sunt dormitoarele sau unele livinguri, merg pe crem, verde sau bejuri. O caracteristica usor de recunoscut pentru Art Deco este modelul in zig zag, intalnit la orice, de la ramele tablourilor la finisajul exterior al cladirilor.

In materie de mobilier, optati pentru piese cu forme puternice, geometrice, de preferinta evitand seturile. Adaugati accente cu perne intr-o singura culoare. Podelele cu un parchet simplu, deschis la culoare sunt perfecte, la fel ca si linoleurile in modele geometrice sau in tabla de sah. Se foloseau cu precadere covoare mari, cu modele geometrice. In ce priveste iluminatul, sunt tipice lampile sculptate in forma unor siluete feminine ce sustin globul de lumina. Materialele preferate sunt cromul (o noutate la vremea respectiva) si sticla, sablata in modele geometrice, fata de sticla colorata din era Art Nouveau. Pentru a intari senzatia de Art Deco, simtiti-va liberi sa utilizati postere sau imagini caracteristice pentru perioada, de la postere cu masini de epoca la imagini cu cladiri ce
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.