Cand mobilierul nu se asorteaza

Cand mobilierul nu se asorteaza

De multe ori ni se intampla sa nu ne putem alege singuri lucrurile cele mai importante intr-o camera: mobilierul si culoarea peretilor.

De multe ori ni se intampla sa nu ne putem alege singuri lucrurile cele mai importante intr-o camera: mobilierul si culoarea peretilor. Fie stam cu chirie, fie bugetul nu ne permite sa schimbam nimic prea curand, fie am primit un fotoliu de la un unchi, canapeaua de la parinti si scaunele de la o matusa, si, bineinteles, nu se potrivesc deloc intre ele, insa nu putem deocamdata sa le inlocuim. Ce-i de facut, asadar, ca sa salvam ce se mai poate salva dintr-o situatie disperata? Retail jobs

Primul pas atunci cand avem de-a face cu o camera in care nimic nu are legatura cu orice altceva este sa alegem o combinatie de doua culori care sa unifice totul. Limitati-va la doua culori, una dominanta (70%) si una secundara (30%), si incercati sa alegeti niste culori care va plac cu adevarat, chiar daca nu coincid neaparat cu ce exista deja in camera. Bineinteles, daca intamplarea face sa va placa culoarea peretilor, este perfect - tocmai v-ati gasit dominanta. Peretii albi sunt, din nou, de mare ajutor, neutri cum sunt, vor fi un fundal ce nu afecteaza cu nimic restul incaperii, favorizand un look multicolor, care suprapus unor pereti colorati ar fi devenit obositor si excesiv de incarcat.

Este important ca cele doua culori sa se gaseasca si impreuna, in acelasi loc. Pentru aceasta, cumparati cuverturi noi pentru mobilierul vostru, in culorile pe care le-ati ales. Modelele in dungi sunt in special recomandate, pretandu-se foarte bine unei ambiante incarcate de forme si culori diferite. Acolo unde este posibil, vopsiti piese vechi de mobilier in noua culoare dominanta. Pernele colorate sunt alta varianta excelenta, si le puteti gasi in orice combinatie de culori doriti.

Tablourile si diversele decoratiuni din casa trebuie, la randul lor, sa participe la tema generala, bicolora, pe care o urmariti. Atarnati, deci, pe pereti opere de arta in care sa predomine combinatia de culori aleasa. Inlocuiti abajururile vechi cu unele noi, in culoarea dorita. Folositi jaluzele colorate adecvat. Ideea este ca toate elementele pe care le puteti inlocui usor si fara mare cheltuiala sa fie din aceeasi schema de culori, cea aleasa de voi, atrangand astfel atentia dinspre elementele si formele disparate, asupra modelelor si culorilor comune.

Nu in ultimul rand, aveti grija sa nu incarcati excesiv peretii cu tablouri sau mobila inalta. Un fundal omogen, monocrom face minuni pentru a unifica toate obiectele dintr-o camera, oricat de diferite ar fi acestea intre ele.

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri