Setari Cookie-uri

Amenajari in stil Art Nouveau

Primul stil cu adevarat original al secolului XX, Art Nouveau nu se mai inspira din trecut, intorcandu-se catre lumea naturala, curbele alungite si motivele vegetale fiind o dominanta, alaturi de folosirea intensa a fierului forjat pentru realizarea de detalii si ornamente.

Primul stil cu adevarat original al secolului XX, Art Nouveau nu se mai inspira din trecut, intorcandu-se catre lumea naturala, curbele alungite si motivele vegetale fiind o dominanta, alaturi de folosirea intensa a fierului forjat pentru realizarea de detalii si ornamente. Liniile alungite, sinuoase, savant curbate sunt motivul cel mai intalnit, intr-o incercare de imitare a siluetei unor plante agatatoare.


Florile, frunzele si chiar semintele stilizate sunt definitorii pentru acest stil, atat ca reprezentari pe tesaturi sau tapete, cat si in forma tridimensionala, in ornamente si sculpturi. Are loc, dupa sobrietatea erei victoriene, o redescoperire a formei feminine si a lemnelor exotice, sticlei colorate, argintului si pietrelor semipretioase.

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.