Amplasarea obiectelor feng shui

Amplasarea obiectelor feng shui
Kudika
17 August 2007

Mai toata lumea a auzit astazi de termenul de feng shui, gratie popularizarii lui prin mass-media.

Mai toata lumea a auzit astazi de termenul de feng shui, gratie popularizarii lui prin mass-media. Oamenii care au auzit de acest termen au opinii diverse: patriotii acuza ca importam stiinte orientale, scepticii dau neincrezatori din cap, ignorantii cred ca sunt produse de slabit, visatorii cred ca feng shui-ul iti aduce sanatate maxima, dragostea mult visata si banii cu toptanul, si curiosii citesc tot ce le pica in mana si aplica diverse reguli feng shui, pe riscul lor, de altfel.

Mai ales acestia din urma, intreaba disperati pe cine si unde apuca :"unde sa plasez broscuta cu banut in gura sa devin milionar? De unde cumpar si eu niste statuete Budha? Am auzit ca 2 ratuste mandarine fac minuni in dormitor si o sa ai o casatorie minunata in scurt timp…"
Desigur, cei care au cumparat obiecte feng shui, au constatat si schimbari, dar nu cred ca s-au intrebat de ce.

Totul este energie, nimic nu se pierde, totul se transforma. In stiinta feng shui jonglam cu 5 elemente, 5 energii diferite. Ele sunt universul in care traim: apa, lemn, foc, pamant, metal. Acestea sunt in interdependenta unele de altele. Aceaste legatura se prezinta in 3 feluri (cicluri): sub forma de creatie (apa naste, hraneste lemnul), de control (pamantul controleaza focul) si de distrugere (metalul distruge lemnul). Un element se epuizeaza pentru a naste altul, o energie distruge o alta energie pentru a se hrani.

Prin analiza feng shui putem determina in ce raport se afla aceste elemente in casa noastra, si astfel, ajutandu-ne de cele 3 cicluri, putem reface armonia celor 5 elemente. Acest lucru nu se face daramand peretii (asa cum se tem unii) ci se poate face si prin plasarea unor obiecte (nu neaparat feng shui) in spatiul propriu.

Cum, nu ne trebuie broscute, statuete, zeitati sau pestisori? Vanzatorii si producatorii spun ca aceste produse sunt special purificate si incarcate cu energii positive, astfel incat, tu cumparandu-le vei fi un om fericit. Sper sa ma scuze comerciantii, dar poate cu rare exceptii, cred ca nu este decat o metoda de a creste vanzarile. Hai sa ne gandim putin….Cine sta sa purifice tone de ‘bibelouri’ si monede legate cu snur rosu? Si in plus sa le incarce cu energii positive…Cat timp ar lua un asemenea proces si ce consum de energie (mentala) ar trebui pus la bataie? Daca stie cineva, sa ma anunte si pe mine.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri