Setari Cookie-uri

Cum amplasam biroul de acasa

Pentru multi dintre noi, munca nu se termina odata cu orele de servici - deseori, pentru a face fata, ne gasim in situatia de a ne lua de lucru acasa, sau poate chiar facem toata treaba de acasa, din ce in ce mai multe profesii permitand asta.

Ideal este sa existe o separatie fizica intre spatiul de lucru si restul casei. Atunci cand nu este posibil sa alocati o camera intreaga biroului, incercati sa va amplasati spatiul de lucru in zonele cele mai putin frecventate din casa (cel putin la orele la care lucrati de obicei). Sunt excelente spatiile moarte, cum ar fi un hol suficient de larg, sau chiar o debara sau o baie convertita. Nu va este necesar foarte mult spatiu, insa va trebuie suficient ca sa va faceti treaba in bune conditii. Daca veti consacra o parte a unei camere preexistente biroului, luati in considerare posibilitatea de a va separa de restul camerei prin panouri culisante sau pliante. Altfel, puteti incerca varianta suprafetelor de lucru pliante, ce se rabateaza din perete sau din alta piesa de mobilier. Veti avea, totusi, in continuare nevoie de cabinete pentru depozitarea documentelor. Daca adapostiti unitatea centrala a calculatorului intr-un cabinet, aveti grija sa fie ventilata in mod corespunzator.


In birou nu sunt necesare mari eforturi creative pentru amenajare - pentru a munci bine va trebuie doar o ambianta calma, neutra, care sa nu va distraga prin nimic. Axati-va pe alb, bej, albastru pal, culoarea lemnului sau griul metalizat al echipamentelor informatice. Nu va sfiiti sa investiti intr-un scaun de birou comod - veti petrece multe ore stand jos, deci faceti tot posibilul ca acele ore sa fie cat mai confortabile. In ultimul rand, aveti grija sa va amplasati obiectele des folosite in imediata apropiere, iar pe cele mai rar utilizate, in zone din ce in ce mai greu acces
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.