Setari Cookie-uri

Camera copilului la granita dintre imaginatie si glamour

De multe ori suntem pusi in fata unei dileme cand ne gandim la modul in care vom decora camera copilului.

Culoarea insa nu trebuie sa lipseasca. Un scaun ergonomic mai vesel, lenjeria de pat colorata vioi, multe suporturi pentru fotografii, pe care se pot atasa margele, funde sau diverse elemente pictate, putin glamour adus de o carpeta rosie, hollywoodiana, un panou pe care este desenata strategia de joc a echipei preferate sau cutii vintage dedicate amintirilor, mai ales papusilor prafuite si a cartilor de colorat, fac din camera copilului nu numai un loc ideal de joaca, dar si un spatiu relaxant pentru parinti.

Pentru economisirea de spatiu, ideale sunt paturile suprapuse, cu sertare pentru depozitare, birou cu kit pentru calculator, dar si cateva etajere care, pe langa faptul ca economisesc destul de mult spatiu, pot aduce o pata de culoare camerei prin forme cat mai originale sau culori in total contrast cu peretii pe care se ataseaza. Lemnul masiv din care este facut mobilierul, non-toxic, finisat cu lac si vopsea ecologica, este in ton cu ultimele tendinte decorative si in ton cu noevoile noastre.Camera copilului la granita dintre imaginatie si glamour

Pentru cei mai mici, cu varste de pana la sapte ani, atmosfera trebuie sa fie cat mai vesela, un spatiu de poveste transpus prin detalii. Motivele albastre, roz si portocalii, flori aplicate pe tavan, buburuze care iau forma unei mese de joaca, sacul special pentru jucarii care este de aceasta data reprezentat de o vacuta frumos colorata sau creioanele de colorat care devin picioarele unui pat abia desprins din povestea spusa de un simpatic clovn.

Copiii adora basmele, motiv pentru care spatiul in care se dezvolta trebuie sa fie inspirat din cele mai frumoase povesti. O camera in care toate dulapioarele sunt puternic colorate trebuie sa fie neparat varuita in alb. Contrastul va fi puternic iar combinatia vesela de culori va oferi o luminozitate aparte. "Camera multicolora Laura", conceputa de cei de la Pifu by Sirius ,are un pat de o persoana, un dulapior cu doua usi, cu 2 compartimente in interior si cu un sertar exterior, noptiere cu unul sau mai multe sertare, comoda cu 4 sertare, oglinda si cuier. Originalitatea creatorilor sai si-a spus cuvantul: patutul are in loc de picioare...creioane colorate.

Parintii mai curajosi isi pot lasa copilul in fata unei panze albe, cu multe carioci, creioane si pensule, rezultatul fiind o opera minimalista de arta, de care copilul se va mandri cand o va vedea atarnata deasupra patului.

Spuneam ca accesoriile sunt mai mult decat importante. Desi copiii iubesc culorile si de obicei au camerele foarte incarcate, este bine daca ne lipsim de clasicul covor si adoptam o atitudine pe cat de friendly pe atat de originala: mochetele rotunde. Un ceas simpatic, un saculet de jucarii cat mai in ton cu tema camerei si gata!

La polul opus, putem crea o atmosfera vesela in camera copiilor chiar si cu un mobilier cat se poate de simplu ca si concept. Vanilia este cu siguranta iubita de cei mici datorita aromei sale, astfel camera va deveni un loc de joaca placut, odihnitor si delicios! Daca alegem pentru camera copiilor un mobilier in nuante deschise, stylish, monotonia poate fi sparta numai prin accesorii.Camera copilului la granita dintre imaginatie si glamour

O masuta portocalie ca spatiu pentru desenat, un cuier roz pe care sunt pictati caluti sau alte elemente decorative, multe perne de toate marimile, mochete cat mai colorate, cutii pentru pantofi si pentru papusi sau masinutele preferate, toate sunt obiecte necesare intr-o astfel de camera. "Dormitorul Inka" de la Pifu este ideal pentru fetite, mai ales ca cele mai potrivite culori pentru un astfel de spatiu sunt albul, vanilia, lemnul natur sau o combinatie de alb-bleu, alb-verde sau alb si roz. Culorile acestea ofera pe caldura si eleganta, ambianta placuta fiind completata prin veselia lenjeriei de pat, a draperiilor sau baldachinului in culori cat mai vioaie.

Un patut alb cu dimensiuni standard, eventual cu suport pentru baldachin, un dulap bine segmentat pentru fiecare grupa de obiecte vestimentare ale micutilor, iar pentru nou-nascuti, o comoda prevazuta cu masa de infasat, care ofera spatiul necesar schimbarii copilului in siguranta si cat mai confortabil pentru mama.

Un articol de Gabriela Cociasi

Sursa: YourMoney.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.