Setari Cookie-uri

Locuinta temporara

Cum sa decorez apartamentul pe care tocmai l-am inchiriat?

Daca doriti sa adaugati un strop de culoare albului si bejului care, inevitabil, vor fi tenta dominanta a oricarei locuinte inchiriate, puteti adauga accente puternice ajutorul mobilei si a draperiilor. Atunci cand apartamentul este nemobilat, este, bineinteles, cu atat mai usor - o canapea de un rosu aprins, sau un fotoliu verde deschis, sunt optiuni la moda si accesibile pentru a inveseli orice spatiu. Daca exista deja o mobila furnizata de proprietar, care trebuie sa fie pastrata, puteti puncta spatiul cu perne de forme interesante si in culori aprinse, sau puteti acoperi canapele si fotolii in culori sterse cu ajutorul cuverturilor in nuante dorite de dumneavoastra.

Alta varianta este sa acoperiti chiar peretii cu niste carpete bine alese - puteti aplica aici aceleasi principii ca in cazul tapetului, utilizand pentru asta doar un perete, ce devine centrul de interes al incaperii, si fundalul pentru cea mai importanta zona a acesteia. Bineinteles, nu ne referim la celebrele carpete cu 'Rapirea din serai' - exista tesaturi de bun gust care pot fi utilizate fara probleme, cu un pic de imaginatie, pentru a inveseli un perete gol.

Folositi-va de iluminat in avantajul dumneavoastra - cu ajutorul unor lampi sic bine plasate puteti obtine acelasi efect cu spoturile pe care puteti sa le instalati. Veti crea o ambianta placuta, intima pentru serile linistite, scotand din circuitul casei zonele care va amintesc de cele intamplate peste zi si va impiedica sa va relaxati - biroul si calculatorul sunt principalele amenintari!

Nu aveti voie sa bateti cuie in pereti? Nu va alarmati! Nu trebuie decat sa cumparati tablouri sau oglinzi mai mari, verticale, pe care le puteti sprijini de pereti, obtinand un efect foarte interesant, usor boem. Aveti grija sa stea intr-o pozitie usor inclinata, nu lipite, de parca ar fi cazut din cui. Posterele de orice fel sunt, de asemenea, o modalitate eficienta si ne-intruziva de a acoperi peretii goi - in ultima vreme sunt la mare moda posterele alb-negru cu filme clasice de la Hollywood, sau imagini ale actorilor favoriti, cu mentiunea ca este ideal ca imaginile sa fie din anii '70, sau mai vechi. Posterele cu personalitatile momentului sunt, insa, frivole, si va vor face casa sa arate precum camera unui adolescent.

Vazele si plantele de interior sunt alta modalitate la indemana de a personaliza un spatiu, la fel ca si etajerele cu carti sau chiar plasarea indemanatica a electronicelor (televizor, combina etc).

Daca apartamentul pe care tocmai l-ati inchiriat are o incapere prea mare pe care simtiti ca o puteti utiliza mai bine impartind-o in doua, sau vreti sa separati bucataria de living, puteti folosi paravane mobile, opace sau semitransparente, intr-o solutie temporara, dar de mare eficacitate, si care va adauga o nota de stil amenajarii dumneavoastra. Nu este nevoie ca paravanul sa traverseze intreaga lungime a unei camere - un colt separat poate fi definit, discret, si de un paravan mai scurt, pastrand comunicarea cu restul inca
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.