Dublu-util

Dublu-util
Kudika
10 Aprilie 2007

Din ratiuni de spatii mici, din ratiuni de utilitate, estetica, noutate sau pur si simplu curiozitate ne putem adapta locuintele beneficiind si de aceste ‚ capricii importante.

Din ratiuni de spatii mici, din ratiuni de utilitate, estetica, noutate sau pur si simplu curiozitate ne putem adapta locuintele beneficiind si de aceste ‚ capricii importante.

Citeste si:
Piese de mobilier modular: creeaza-ti casa de vis!

Nu cred ca v-ati gandit pana acum la o asemenea varianta de scara biblioteca, foarte simpla, realizata din diferite materiale, dar rigide. Este vorba de o biblioteca evident fixa, cu corpuri taiate in forme curbe, dar care pot fi configurate si altfel. Acest lucru depinde de cum este pozitionata si de cat de separate sunt dorite spatiile intre care ar putea fi pozitionata scara.

laterala libera

Astfel, va puteti imagina ca exista si varianta unei scari cu laterala libera in triunghi, trapez, in T, in Y, in diferite forme care separa intr-o anumita maniera. Binenteles ca o astfel de manufactura implica o mare atentie, si cateva ( nu multe) cunostinte geometrice.

pe ambele parti sau numai pe una

Biblioteca poate fi deschisa sau inchisa pe ambele parti sau numai pe una. Apoi putem continua cu diversificari de culoare, doua trei nuante consecutive in proportii mici ( cate o treapta) sau in proportii mari. Culoarea poate fi distribuita si altfel, in sensul: treptele de o anumita nuanta si biblioteca de alta culoare.

partial

Este randul texturii sa-si exprime dorinta, prin trepte de sticla sau de metal, din lemn sau diferite alte materiale rezistente, sau prin biblioteca. Binenteles ca si aici notiunea de partial poate fi integrata, marcand doar anumite bucati din biblioteca sau din trepte, la fel cum se poate marca intreaga treapta cu corpul corespunzator din biblioteca.

Mai exact, dupa cum se vede, fiecarei trepte ii corespunde o bucata din biblioteca si aceasta poate fi tratata diferentiat in intregime.

o zona moarta

Scarile au mai tot timpul dezavantajul ca se asaza pe un spatiu care devine inaccesibil decat cu scopul de a urca. Sub scara nu se mai intampla nimic, este o zona moarta. Ideea aceasta, descoperita de un designer francez, rezolva destul de multe probleme dovedindu-se prin urmare foarte utila.

Exista de asemenea avantajul designului, destul de interesant, care completeaza eficientele unei astfel de conceptii. Mai ales, ca gustul pentru spatiile deschise (neseparate de ziduri) a crescut vertiginos.

Un articol de Oana Nituica

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri