Setari Cookie-uri

Luxul de sub picioarele tale

Resedinta cat mai spatioasa, arhitectura a carei principala functie pare a fi mai degraba atragerea atentiei decat cea a functionalitatii si elementele de mobilier realizate din materiale rare si apartinand unor designi celebrii reprezinta cateva din manifestarile luxului. Ce se intampla insa cu suprafata pe care pasim?

nta cat mai spatioasa, arhitectura a carei principala functie pare a fi mai degraba atragerea atentiei decat cea a functionalitatii si elementele de mobilier realizate din materiale rare si apartinand unor designi celebrii reprezinta cateva din manifestarile luxului. Ce se intampla insa cu suprafata pe care pasim?

Luxul este intr-o buna masura si un stil de viata, care trebuie sa nasca sentimente de admiratie si invidie. Exista insa unele produse de lux nu reprezinta o manifestare opulenta - precum ceasurile sau stilourile care sunt o forma discreta de manifestare a unui stil de viata luxuriant. In plus, mai exista o categorie de produse legat de care numai un cunoscator poate sa isi dea seama de diferentele dintre acesta si unul de serie. O astfel de categorie de bunuri este reprezentata chiar de obiectele care starnesc in general un slab sentiment de proprietate: suprafetele pe care pasim.

Covoarele lucrate manual, in special cele realizate in Orient si dupa modele ale unor designeri celebri, reprezinta cu siguranta un produs pe care numai cunoscatorii il pot aprecia. "Cumparatorul unui covor iranian lucrat manual are cunostiinte bogate in materie de decoratiuni si tot ce inseamna lux, si de obicei pune un mare pret pe eleganta in stilul sau de viata. Multi cumparatori vin impreuna cu proprii designeri de interioare pentru a ii ajuta cu sfaturi in materie de design si culori pentru armonizarea covorului ales cu stilul incaperii", ne-a declarat Saadi Bdeir, reprezentantul Iwan Carpets in Romania.

Iwan Carpets a fost fondata in 1995 in Liban, fondatorii fiind urmasii a mai multor generatii de comercianti ale covoarelor persiene lucrate manual. Compania este prezenta din iunie 2005 si pe piata autohtona, in 2006 fiind comercializate aproximativ 80 de covoare iraniene realizate din lana pura. "Consideram ca piata de profil din Romania poate fi caracterizata printr-o crestere foarte rapida, pe fondul boom-ului imobiliar. Oamenii se muta in resedinte noi de dimensiuni mai mari, care sunt de obicei mobilate elegant cu elemente de mobilier de cea mai inalta calitate", adauga Saadi Bdeir.

Compania a participat si la Luxury Show unde sase clienti au fosti atrasi de covoarele lucrate manual, patru dintre acestia revenind ultetior pentru o comanda. Covoarele lucrate manual care au cele mai reduse preturi costa in jur de 1500 de lei, pretul crescand in functie de designer (Isfahan, Ghom sau Tabriz) si de calitatea lanii din care a fost realizat.

Dar fiindca un covor nu se pune pe ciment, producatorii din industria luxului au conceput si parchetul de cea mai buna calitate. Producatorul francez Panaget a intrat si pe piata locala, comercializand parchet masiv care poate ajunge si la 24 de milimetrii grosime, precum si parchet startificat.

Luxul de sub picioarele taleParchetul Panaget beneficiaza de lacuire in opt straturi cu oxid de aluminiu, ceea ce ii confera potrivit producatorului o rezistenta sporita la trafic intens si un aspect impecabil care se mentine. Compania se mandreste cu faptul ca ofera o garantie de 30 de ani pentru produsele comercializate, printre clientii sai numarandu-se Resedinta Winston Churchill, Palatului Versailles, sau Galeriile La Fayette din Londra si Paris.

Parhetul Panaget este adus pe piata autohtona de compania Floor Concept care ofera si parchet masiv pentru exterior, acesta fiind inclus in gama Exterpark. Esentele de lemn includ pinul suedez, okan (Africa Centrala, de Sud si de Est), tek rustic (Asia de Sud-Est) si cumaru (nordul junglei amazonieine). Exterpark este specializata in parchet pentru spatii exterioare: piscine, gradini, alei, acoperisuri sau terase, toate acestea pot fi realizate din parchet produs de compania amintita.

Preturile pe metru patrat ating 30 de euro pentru un parchet de o calitate superioara, in timp ce majoritatea tipurilor de parchet comercializate se invart in jurul sumei de 10 euro. Cu toate acestea, piata locala a atras si alti producatori internationali, printre care compania britanica Natural Wood Floor.

Compania si-a inceput activitatea pe piata britanica in urma cu 15 ani si este prezenta pe piata locala de cinci ani prin fabrica Aviva din Sighetu Marmatiei. Parchetul produs de Natural Wood Floor este oferit intr-o gama variata de esente, de la fag, cires, frasin si stejar la tek, merbau si panga-panga. Reprezentantii celor doi producatori in Romania nu au dat curs solicitarii Wall-Street de a oferi informatii privind activitatile lor pe piata locala.


Un articol de Catalin Stefancu

Articol sustinut de
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Martie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.