Setari Cookie-uri

Cum sa iti transformi balconul intr-o mica gradina

Daca doresti sa iti transformi balconul intr-o mica gradina, exista cateva trucuri la care poti apela.

In cazul in care locuiesti la bloc, cu siguranta ti s-a intamplat sa iti doresti sa ai o terasa. Daca vrei sa iti transformi balconul intr-o mica gradina, exista cateva trucuri la care poti apela.

1. Planteaza pe verticala!

Transformare balcon
Intrucat balcoanele, de cele mai multe ori, duc lipsa de dimensiuni mari, este foarte important modul in care il amenajezi. Iar acest lucru se refera nu numai la piesele de mobilier si la amplasarea lor, ci si la accesorizare si la plante. In ceea ce priveste plantele, ele nu ar trebui sa lipseasca dintr-un balcon sau de pe o terasa, insa, pentru a economisi spatiu, este recomandabil sa le amplasezi pe verticala. Spalierele din lemn si etajerele inguste te vor ajuta sa plantezi pe verticala.

2. Covor din iarba

Ca sa simti, intr-adevar, ca esti intr-o gradina, decoreaza pardoseala balconului tau cu un covor verde cu aspect de iarba. Mai mult de atat, pe langa faptul ca te vei simti in natura, covorul va crea si senzatia de marire a spatiului.

3. Alege plante suspendate

Pentru o nota suplimentara de verdeata, adauga plante suspendate. Atarnand plantele, balconul tau va parea o adevarata oaza din natura. Amplaseaza plantele in jardiniere cu un design aparte sau in cosuri impletite.

4. Deck-uri din lemn


In cazul in care te numeri, totusi, printre persoanele norocoase, care au un balcon mai generos sau pur si simplu doresti sa marchezi o anumita zona, iti recomandam sa optezi pentru deck-uri din lemn. Dalele din lemn, pentru pardoseala, pe care le gasesti in orice magazin de specialitate, te vor face sa te simti ca pe o terasa.

5. Adauga o bancuta

Transformare balcon

Citește și:

Bancutele sunt niste piese de mobilier concepute pentru amenajarile exterioare, asadar iti recomandam sa amplasezi una si in balconul tau. Indiferent ca este realizata din lemn sau din metal, adauga-i niste perne pentru sezut colorate, pentru a obtine o atmosfera confortabila si primitoare.

6. Adauga adancime

Pentru ca balconul tau sau orice alta incapere din locuinta sa para mai mare, apeleaza intotdeauna la oglinzi. Acestea au capacitatea de a adauga profunzime unui spatiu si de a-l face sa para mai mare decat este. Achizitioneaza oglinzi cu rame vintage sau cu rame in forma de fereastra si amplaseaza-le pe una dintre laturile scurte ale balconului.

7. Decoreaza-ti balconul

Decoreaza-ti balconul, pentru a-i conferi personalitate. Iar cele mai potrivite accesorii, pentru ca acesta sa para o mica gradina, sunt casutele pentru pasari. Acestea iti vor inveseli balconul si vor fi singurele decoratiuni de care vei avea nevoie.

Citește și:

Foto 1: Dobbies Garden Centre via Pressloft
Foto 2:
Farrow & Ball via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.