Setari Cookie-uri

Cum putem amenaja o gradina in fata blocului?

Disparitia spatiului verde in favoarea constructiilor este o problema care pare sa ne afecteze din ce in ce mai mult. Ce ne facem atunci cand nu avem norocul de a locui la casa si de a beneficia de propia gradina? Printre cei ce locuiesc la bloc se numara si cateva persoane care se straduiesc sa transforme spatiul inconjurator intr-o mica oaza de verdeata.

cornelia_leia
"Stau la bloc si atunci cand ne-am mutat, primul lucru am plantat niste copacei (spatiul viran din jurul blocului fiind marisor). A trebuit sa perseveram cu plantatul copaceilor deoarece cum se prindeau ii rupeau copiii sau ii taia un vecin cand se imbata. El a plecat au ramas pomii. Am incercat sa plantam diferite flori care nu au rezistat din cauze diverse. Am renuntat si am plantat gazon (pe acesta in fiecare an il smulg anumiti indivizi ca sa duca hrana la cai) dar in continuare semanam anual gazon. Din cand in cand adun gunoaiele ce le arunca vecinii fiindu-le greu sa merga pana la galeata proprie. Ca sa fie totusi o floare am plantat un trandafir catarator alb si unul rosu. Cel alb e un "supravietuitor" rezistand in fata celor ce rup din el, cel rosu mai putin. In compensare am plantat si caprifoi. Din primavara pana toamna tarziu este placut pentru cei ce le admira florile sau mirosul. Am scris aceste lucruri ca sa accentuez ca perseverenta e rasplatita pana la urma. Va doresc succes tuturor celor ce vor sa aduca frumosul printre noi sub forma unei plante."
Daca doresti sa afli mai multe despre acest subiect citeste si celelalte comentarii aici. In situatia in care ai amenajat si tu gradina din fata blocului si doresti sa ne impartasesti cateva detalii te invitam sa participi la aceasta discutie deschisa pe Forum.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.