Setari Cookie-uri

Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara o planta?

Fiecare planta prezinta caracteristici diferite si are nevoie de o serie de conditii speciale. Din aceasta cauza, inainte de achizitionarea unei plante este nevoie sa te familiarizezi cu nevoile ei si sa te gandesti daca spatiul locuintei tale le poate satisface.

Plantele de interior sunt cunoscute pentru efectele benefice iar prezenta lor reuseste sa insufleteasca orice locuinta. Insa, fiecare planta prezinta caracteristici diferite si are nevoie de o serie de conditii speciale. Din aceasta cauza, inainte de achizitionarea unei plante este nevoie sa te familiarizezi cu nevoile ei si sa te gandesti daca spatiul locuintei tale le poate satisface.
Conditiile oferite de spatiul interior
Factorii cei mai importanti de care trebuie sa tinem cont sunt nivelul de luminozitate si temperatura. Exista specii care se dezvolta in conditii mai slabe si altele care necesita un grad ridicat de confort. Astfel, daca incaperile tale nu beneficiaza de multa lumina trebuie sa alegi plante ce prefera umbra, iar pentru camerele luminoase se aleg plante ce se dezvolta armonios in conditii de luminozitate puternica. Un alt factor important este gradul de umiditate, astfel plantele ce prefera un aer umed sunt ideale pentru spatiul baii.
In alegerea plantelor trebuie sa tinem cont si de dimensiunile incaperilor, deoarece o planta de dimensiuni mari intr-un spatiu redus poate avea un impact coplesitor. Suprafata incaperii este legata si de cresterea plantei, asadar o planta cu o crestere rapida si expansiva trebuie amplasata intr-un spatiu generos.
Analizarea plantei
Dupa ce ai gasit planta potrivita pentru conditiile oferite de locuinta ta, este indicat sa mai ai in vedere anumite aspecte inainte de cumparare. Asadar, asigura-te ca planta este sanatoasa si fara frunze ingalbenite, patate sau uscate spre varfuri. In situatia in care varful plantei este vatamat, trebuie sa stii ca aceasta nu va mai creste.
Alte lucruri pe care trebuie sa le verifici inainte de achizitionarea plantei se refera la boli si daunatori. Se poate intampla ca daunatorii sa nu fie vizibili, caz in care verificarea atenta a plantei este necesara pentru a putea observa anumite urme ale acestora. Semnele cele mai frecvente pentru daunatori sunt frunzele sfrijite sau cele cu suprafete lipicioase.
Perioada de adaptare

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.