Setari Cookie-uri

Plante curgatoare pentru anotimpul rece

Exista o serie de plante decorative prin frunze ce se potrivesc minunat in cosuri suspendate, infrumusetand orice spatiu interior sau exterior.

Exista o serie de plante decorative prin frunze ce se potrivesc minunat in cosuri suspendate, infrumusetand orice spatiu interior sau exterior.
Callisia repens (Bagatela sau Barfa babelor)
Multe persoane asociaza imaginea acestei plante (atunci cand este expusa intr-un ghiveci suspendat) cu un stup sau cu o minge. Frunzele ei mici, compacte, acopera pratic in totalitate crengile, curgand in cascada peste cosul suspendat. Este o planta ce creste foarte repede, marindu-si lungimea cu aproximativ 80-120 cm intr-un singur sezon. Se planteaza foarte usor si poate fi adusa in interiorul casei pentru anotimpul rece, dezvoltandu-se foarte frumos.
Gibasis geniculata
Aceasta planta nu se remarca doar prin intermediul frunzisului deosebit, ci si prin florile albe de mici dimensiuni, dar care nu provoaca un efect la fel de puternic precum frunzele. Florile sunt delicate si gratioase, asemanatoare cu valul unei mirese. Insa, caracteristicile cele mai impresionante ale acestei plante sunt frunzele, de culoare maslinie la suprafata si violet pe dedesubt, creand un efect pretios in timp ce crengile fin texturate acopera ghiveciul. Aceasta planta se dezvolta armonios intr-un loc cu lumina indirecta pe timpul verii, iar in perioada iernii poate fi pastrata cu succes in interiorul casei. Daca vei dori sa-i dai o forma frumoasa nu-ti fie teama sa tai din crengi. Planta dezvolta radacini foarte usor in apa sau pamant, asadar vei putea folosi partile taiate pentru inmultire.
Chlorophytum comosum (Planta paianjen)
Planta paianjen este foarte atractiva datorita frunzelor lungi si subtiri ce curg in jurul ghiveciului suspendat si datorita florilor albe. Ea poate fi cultivata si ca planta de interior, oferind imagini placute pe timpul iernii.
Nu este o planta pretentioasa, fiind nevoie doar de o cantitate scazuta de apa si de un nivel redus de lumina pentru ca sa se dezvolte intr-un mod armonios.
Plectranthus australis
Este o planta ce se remarca prin frunzele deosebite rotunde si crestate. Aceasta planta reuseste sa infrumuseteze terasa casei pe timp de vara sau interiorul, pe timp de iarna, atunci cand este expusa in cosuri decorative suspendate. In momentul in care planta este crescuta in interior, frunzele vor fi mai mici, acest lucru fiind o consecinta a unei iluminari mai slabe, dar va reusi sa se dezvolte armonios daca va fi udata suficient.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.