Setari Cookie-uri

Cum se curata plantele de interior?

Curatarea periodica a frunzelor plantelor de interior te scapa de probleme ulterioare.

Periaza frunzele
Unele plante au frunze lipicioase sau cu puf si nu se lasa usor curatate. Iar in cazul unor plante precum Violeta Africana , care nu suporta apa pe frunze, spalarea sau stergerea nu sunt solutia potrivita. Pentru plante cu frunze cu puf, poti sa folosesti o perie foarte moale pentru a indeparta delicat praful de pe frunze.
Ingrijeste si curata frunzele
In timp ce iti speli plantele, poti sa te si ingrijesti de ele prin indepartarea frunzelor innegrite, ingalbenite sau uscate. Daca frunzele pot fi indepartate usor, poti sa le rupi cu mana. In caz contrar foloseste o foarfeca. Nu trage niciodata de frunzele ce opun rezistenta.
De asemenea poti sa tai varfurile innegrite ale frunzelor, de la plantele care nu au fost udate destul. Taie cu grija doar partile uscate si nu uita ca planta va arata mai naturala in situatia in care urmezi conturul frunzelor.
Curata ghiveciul
Daca tot ai depus un efort pentru curatarea plantelor este indicat sa speli si ghivecele.
Citește și:

La prima vedere, procesul de curatare a plantelor poate sa para ca presupune multa bataie de cap, insa vei descoperi ca spalarea ocazionala nu necesita chiar atat de mult efort, iar plantele tale se vor dezvolta armonios.

Vizionare placuta


Kudika
5 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.