Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru achizitionarea unei piscine

Odata cu venirea caldurilor aproape sufocante ale verii, piscina reprezinta o optiune pentru racorire si relaxare. Insa, achizitionarea unei piscine ridica o serie de intrebari, la care vom incerca sa iti oferim cateva raspunsuri.

Odata cu venirea caldurilor aproape sufocante ale verii, piscina reprezinta o optiune pentru racorire si relaxare. Insa, achizitionarea unei piscine ridica o serie de intrebari, la care vom incerca sa iti oferim cateva raspunsuri.
Inainte de a cumpara o piscina trebuie sa ai in vedere anumite aspecte:
In primul rand exista doua categorii majore de piscine: supraterane si ingropate, care mai apoi se diferentiaza in functie de materialul din care sunt realizate, in functie de forma si marime.
Este indicat sa masori spatiul disponibil din gradina ta deoarece acest lucru va conditiona alegerea marimii si a tipului de piscina.
Daca vei alege o piscina ingropata, inainte de a escava terenul se recomanda sa verifici nivelul apei freatice in diferitele perioade ale anului, un studiu geotehnic fiind cel mai indicat.
Va trebui sa iei in considerare timpul care-l necesita instalarea unei piscine in functie de tipul acesteia. Astfel, in cazul unei piscine supraterane, durata instalarii este mult mai scazuta fata de cele ingropate. Aceasta durata poate diferi si in functie de model si dimensiune.
Inainte de instalarea piscinei este foarte important ca terenul sa fie pregatit. Acest lucru presupune ca terenul sa fie curat, orizontal si plan. In caz contrar piscina nu va putea fi montata corect.
Daca vei alege o piscina ingropata, trebuie sa ai in vedere ca acest tip presupune foarte mult de lucru si este indicat sa incepi procesul de instalare cu cateva luni inainte, poate chiar un an, pentru a fi sigur ca in timpul verii te vei putea bucura de noua achizitie. Este bine ca sapatura sa se fac in timpul toamnei, pentru ca structura sa se stabilizeze pana in primavara atunci cand te vei apuca de constructie.
In ceea ce priveste distanta fata de casa, nu sapa groapa pentru viitoarea piscina mai aproape de 3-4 m de fundatia casei.
Din punct de vedere constructiv exista mai multe tipuri de piscine:
Piscinele clasice sunt realizate din beton, insa acestea pe langa robustetea, stabilitatea si diversitatea sistemelor de filtrare care le caracterizeaza, prezinta si o serie de dezavantaje, precum costuri relativ crescute si volumul mare de munca.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.