Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru amenjarea unei terase

Atunci cand vine vorba de amenajarea terasei, confortul este elementul cheie.

Atunci cand vine vorba de amenajarea terasei, confortul este elementul cheie. Odata cu sosirea verii, terasa unei case devine locul ideal pentru cafeaua de dimineata, ceaiul de pranz sau pentru petrecerea timpului alaturi de familie.

Cu toate ca spatiile exterioare de obicei primesc mult mai putina atentie decat cele interioare, este foarte important sa amenajam terasa in asa fel incat sa fie un loc relaxant si reconfortant. Nu uitati ca terasele sunt ideale pentru amenjare deoarece acest lucru poate fi de cele mai multe ori ieftin si foarte usor.

Aproape orice spatiu exterior poate fi transfomat intr-o camera in aer liber, ce va poate reflecta personalitatea. O terasa necesita structura unei camere interioare pentru a asigura intimitate si confort.

In momentul in care terasa este amplasata in fata casei, este primul spatiu care te intampina. De aceea aceasta trebuie sa fie amenjata si decorata intr-un mod primitor.

Plantele:
Spatiile in aer liber, mai ales primavara si vara, necesita prezenta accentuata a plantelor. Puteti amplasa ghivece de dimensiuni mari in care sa plantati copacei. Florile, perene sau anuale, in culori diverse, precum galben, violet, albastru, alb, roz, rosu, nu trebuie sa lipseasca de pe nici o terasa. Aranjati ghivecele in asa fel incat sa fie usor vizibile dar sa nu incurce traficul. Locurile cele mai bune pentru amplasarea lor sunt colturile, langa usa sau pe trepte (daca acestea sunt destul de late incat sa nu va impiedicati de ele). Florile suspendate sunt o metoda foarte eficienta pentru a colora spatiul.
Foto: Matalan Home

Mobilierul:
Pe orice terasa este nevoie de o masa si cateva scaune cu scopul de a creea un loc de relaxare potrivit pe timpul verii. Mobilierul din nuiele sau lemn este ideal pentru terase, deoarece este in armonie perfecta cu natura inconjuratoare. Pe scaune puteti plasa cateva perne moi, in culori calde ce vor creea un aspect si mai primitor. Nu va recomand mobilierul din plastic deoarece nu se incadreaza in peisaj, iar efectul pe care il cautam este cel de integrare in natura, de amenjare a unui spatiu pentru reculegere.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.