Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru ingrijirea cactusilor!

Cactusii sunt plante care reusesc sa ofere culoare si prospetime unei incaperi. Cele mai multe specii de cactusi se gasesc in Mexic. Intalnite in foarte multe locuinte si in Romania, aceste plante necesita o ingrijire atenta in perioada de iarna!

- Cel mai important lucru in ingrijirea acestei plante este lumina. Pentru a se dezvolta armonios si pentru a inflori constant cactusul are nevoie de lumina. Asa ca, cel mai bun loc pentru aceasta planta, este in apropierea unei ferestre. Evitati totusi plasarea lui in lumina puternica deoarece aceasta poate provoca neplaceri plantei adica arsuri.
- Cactusii sunt plante foarte rezistente. Cu alte cuvinte nu trebuie sa ii udati cu foarte multa apa. Dupa prima udare asteptati sa se usuce bine pamanul din chiveci si abia apoi repetati procesul. In plus, cantitatea de apa necesara pentru o astfel de planta variaza in functie de anotimp. In zilele calduroasa de vara, udati cactusii mai des deoarece caldura mare va evapora apa sin ghiveci. Iarna, planta se uda foarte rar deoarece retine apa.
- Pamantul din ghiveciul respectiv trebuie sa fie poros. Adica sa existe in compozitia sa si pietre. Acestea vor ajuta la o circulatie mai buna a apei. Si cel putin o data la doua luni nu uitati sa puneti plantei si ingrasaminte.
Daca veti urma aceste reguli simple planta dumneavoastra va fi cu siguranta mai sanatoasa si mai fru
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.