Setari Cookie-uri

Pregatiti gradina pentru iarna

Indiferent de marimea gradinii de care va bucurati si de plantele care va inveselesc fiecare zi, trebuie sa stiti cateva reguli de protejare a acesteia impotriva sezonului rece.

Indiferent de marimea gradinii de care va bucurati si de plantele care va inveselesc fiecare zi, trebuie sa stiti cateva reguli de protejare a acestora impotriva sezonului rece.
In primul si in primul rand trebuie sa curatati gradina de frunzele moarte si de diverse ramasite de flori sau plante. Terenul ramas liber necesita o sapare si o nivelare corecta. Daca beneficiati de trandafiri sau de alti arbusti floriferi nu uitati sa ii tundeti si sa ii acoperiti cu paie sau cu fan pentru a ii proteja impotriva frigului iernii. Daca aceste plante sunt cu talie inalta atunci inveliti-le coroana intr-un material usor (panza de sac sau o folie din material plastic perforata) care sa permita totusi patrunderea aerului. In aceasta perioada a anului, aproape toti pomii fructiferi sunt deja culesi. Este bine sa sapati intre randurile cu pomi si sa administrati ingrasaminte. Acestea, in mod special cele pe baza de potasiu si fosfor, va preveni inghetul acestora. Vita de vie necesita de asemenea o ingrijire speciala pentru a trece cu bine de anotimpul rece. Pentru inceput este bine sa o curatati de buruieni si sa sapati adanc terenul din jurul sau. In mod obligatoriu trebuie sa dezlegati vita de vie de pe spalier deoarece exista riscul ca zapada sa determine ruperea coardelor sau chiar a spalierului. Soiurile de struguri de masa sunt mai sensibile la inghet. Din acest motiv trebuie sa le musuroiti si sa le protejati cu fan sau cu frunze uscate. Si gazonul necesita o ingrijire si o pregatire atenta pentru perioada de iarna. Acesta trebuie tuns si greblat cu grija apoi fertilizat cu ingrasaminte pe baza de potasiu si fosfor (dupa fertilizare udati gazonul din abundenta). Trebuie sa acordati atentie si plantelor de apartament. Asa ca adapostiti-le de frig mutandu-le de pe balcon in interiorul casei. Important este, in cazul acestora, sa le amplasati in apropierea ferestrelor, sa le curatati si sa le afanati pamantul. Nu uitati sa le udati o data sau de doua ori pe saptamana. Daca realizati toate aceste lucruri sunt sigura ca va veti bucura de frumusetea si parfumul florilor si anul care urmeaza!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.