Setari Cookie-uri

Solutii pentru gradina urbana

Chiar si in conditii vitrege, iti poti totusi proiecta si realiza un colt de gradina placut si relaxant.

Pentru a crea impresia de spatiu mai amplu, poti planta gazon. Ca sa te asiguri ca totul va iesi conform planului, noteaza-ti pe o hartie, inainte de a cumpara semintele pentru gazon, cateva date despre sol (culoare, cat de repede se sfarama in pumn) si despre conditiile naturale ale gradinii (daca portiunile care vor fi cultivate sunt la soare sau la umbra, cate ore sunt expuse direct razelor solare). Inarmat cu aceste detalii, vei putea alege exact semintele care se vor prinde cel mai bine in gradina ta. Intretinerea ulterioara va fi foarte usoara. Gazonul are nevoie de tundere periodica - mai des la inceput, apoi o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de viteza de crestere a firului de iarba. Cel mai simplu si mai rapid instrument pentru tunderea ierbii intr-o gradina mica este trimmer-ul - o coasa mica, de cele mai multe ori cu motor electric, special proiectata pentru a se descurca in spatii restranse.

Pentru un pic de culoare, dar fara a lua din spatiu, cultiva jardiniere cu flori sezoniere si tufe mici pe marginea gazonului, delimitandu-le cu ajutorul unor pietre mici de rau. Efectul va fi extraordinar. Daca nu ai vrea sa intervii pe suprafata de gazon, atunci agata ghivece cu flori curgatoare in suporti atasati de peretii sau gardurile care imprejmuiesc gradina. O alta idee practica sunt tufele exotice plantate in ghivece mari, dar numai daca ai unde sa le depozitezi in timpul iernii.

Priveste orice spatiu, oricat de restrans, ca pe o provocare si adu-ti natura aproape. Te va bucura intotdeauna pe masura efortului tau.




Informatii si imagini oferite de Stihl, subsidiara locala a Andreas Stihl AG&Co. - companie germana care dezvolta, produce si distribuie motounelte pentru silvicultura, intretinerea spatiilor verzi si gradinilor si industria constructiilor. Din portofoliul STIHL mai face parte i gama de unelte pentru grdinrit VIKING.

www.stihl.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.