Setari Cookie-uri

Pericolele din gradina dumneavoastra

Locul numeroaselor descoperiri, gradina poate ascunde cateva capcane, capabile sa provoace...

Produsele de tratament fito-sanitar: produsele destinate intretinerii plantelor sunt adesea foarte toxice, asadar trebuie depozitate pe un raft inalt, intr-un loc ferit de lumina si de caldura, pentru a evita evaporarea in cazul lipsei de etanseitate a recipientelor in care sunt plasate.

Plante toxice: atunci cand apar copiii realizam in ce masura prietenele noastre, plantele, pot fi si inamici redutabili. Totusi, nu va panicati: daca un copil se joaca langa un oleandru rosu, asta nu presupune ca acesta din urma trebuie taiat numaidecat.
Cel mai util este sa stim care sunt plantele cele mai periculoase, lucru ce ne va ajuta sa reactionam mai eficient in cazul unei intoxicatii. Printre cele mai cunoscute plante cu potential periculos enumeram aucuba, pyracantha, clematita, glicina, hortensia, rododendron, bujorul etc.

Cea mai buna cale de actiune, in afara unei supravegheri atente, este de a explica foarte clar copiilor ca sub nici o forma nu trebuie sa duca la gura flori, tulpini sau frunze culese prin gradina. Nu trebuie insa sa uitati sa le explicati bucuriile ce-i asteapta in livada de pomi fructiferi sau in gradina de legume, formandu-i de mici in spiritul unei alimentatii sanatoase si a unei vieti active, apropiate de natura.



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.