Setari Cookie-uri

Pas cu pas: confectioneaza o aplica atractiva

Chiar si lumina artificiala poate crea o atmosfera placuta in orice camera - un exemplu in acest sens este aplica noastra de perete care confera o nota deosebita spatiilor dumneavoastra. Si care, in cele doua compartimente lungi ale sale, pune in scena mici detalii speciale.

Pasul 3

Pentru a nu influenta negativ aspectul estetic cu gauri strapunse pentru suruburi, ne-am decis sa realizam aceasta imbinare cu clei pentru lemn si cu dibluri. (Daca veti vopsi panoul frontal cu un lac color, puteti insuruba laturile acestuia si dinspre partea din fata. Atunci gaurile vor fi acoperite de straturile de chit pentru lemn si de vopsea. Insurubarea are desigur avantajul ca elimina incleierea dificila, fixarea cu menghine si cale.) Pozitionati laturile panoului frontal pe fata posterioara a acestuia, asa cum doriti sa le fixati la finalizarea lucrarii. Marcati cu creionul contururile si pozitiile.
La imbinarile in colt sau la cele in T va recomandam sa folositi neaparat un sablon pentru gaurire si varfuri de marcare, asa-numitele dispozitive de fixare a diblurilor. Numai prin masurare si marcare gaurile pentru dibluri nu pot fi pozitionate atat de precis incat ulterior sa se suprapuna exact!
Executati cu masina de gaurit si burghiul pentru lemn de 8 mm cate trei gauri pentru dibluri, in muchiile frontale respective ale laturilor panoului frontal. Transferati pozitia acestora cu dispozitivele de fixare a diblurilor pe fata posterioara a panoului frontal.
Un sablon pentru gaurire este un dispozitiv auxiliar care se fixeaza pe piesa de lucru cu o menghina. Acesta conduce burghiul, printr-o manseta metalica, perpendicular pe lemn. Un dispozitiv de fixare a diblurilor consta dintr-un stift de metal cu un varf de marcare. Pe acesta il introduceti in gaurile din partea frontala, a caror pozitie doriti sa o transferati. In scopul de mai sus, presati, exact pe pozitie, piesa de lucru pregaurita pe suprafata contrapiesei.
Sfaturi utile pentru montarea diblurilor:
Gauriti cele doua piese care trebuie imbinate cu un burghiu pentru lemn cu acelasi diametru ca al diblului. Cele doua adancimi de gaurire adunate trebuie sa fie egale cu lungimea diblului plus 2 mm. De aceea, folositi cel mai bine burghie cu varf de centrare si opritor de adancime; acesta este un inel opritor cu stift filetat care se fixeaza pe burghiu, pentru oprirea la adancimea dorita. Nu gauriti suprafata mai adanc de doua treimi din grosimea materialului!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.