Setari Cookie-uri

Colectia de scaune "Life of a dream" - colectie romaneasca manifest

Lansata la Florence Design Week si prezenta mai apoi si la Paris, Maison & Objet, colectia de scaune de designerul Irina Neacsu va putea fi admirata si la Bucuresti.

Lansata la Florence Design Week Scaune restaurate Irina Neacsu si prezenta mai apoi si la Paris, Maison & Objet, colectia de scaune ”Life of a Dream” (”Viata unui vis” - semnata de Irina Neacsu, arhitectul si designerul care se afla in spatele brandului thecraft LAB) va putea fi admirata intre 23 octombrie si 30 noiembrie si la Bucuresti, in cadrul showroomului idelier de pe Blv. Lascar Catargiu nr. 1.

Ineditul acestei colectii rezida in faptul ca designerul a ales transforme in vedete scaune parasite, modele aristocratice sau dimpotriva, proletare, carora le-a oferit o noua sansa printr-un proces minutios de restaurare si un mix exuberant de tesaturi, aplicatii, broderii si culori.

”Colectia Life of a dream te indeamna sa regasesti copilul din tine, sa ii scuturi visele de praf si sa le faci sa straluceasca din nou! Nu intamplator am selectat scaunele unei generatii, pe care cu siguranta toata lumea le recunoaste dintr-un spatiu sau orizont mai indepartat sau mai apropiat ”, a povestit designerul Irina Neacsu.

Citește și:

”Life of a dream” Scaune restaurate Irina Neacsu vorbeste despre visurile copilariei, despre planurile de multe ori abandonate, uitate, aruncate intr-un colt prafuit asemenea trecutului, traditiei si identitatii. Noua serie de scaune thecraft LAB devine alegoric o alternativa a abandonului, ca o formula terapeutica prin design si limbaj artistic.

Special pentru Romania, designerul a adaugat cvartetului initial de scaune-personaj inca 2 modele-concept. Astfel, Arhitectul, Veterinarul, Postasul si Balerina, respectiv cele 4 personaje initiale, vor fi completate de mai noul Super-Herou, cat si de scaunul ce va incheia colectia, un personaj surpriza ce va putea fi descoperit incepand cu 15 noiembrie la idelier.

Fiecare personaj reprezinta cate o ipostaza a conceptului thecraft LAB: Veterinarul intruchipeaza partea de restaurare si salvare de la abandon, Arhitectul - creatia, Postasul poarta in sine hoinareala, cautarea, ratacirea, regasirea, dar si livrarea de povesti, Balerina intruchipeaza jocul si gratia - “joaca preferata” a designerului cu materiale, culori si concepte, iar Super-Heroul este o replica oferita industrializarii si americanizarii viselor si reprezinta triumful iubirii pentru obiectele purtatoare de istorii personale, unice.

Citește și:

Despre thecraft Scaune restaurate Irina Neacsu LAB by Irina Neacsu
Irina Neacsu este arhitect si designer de interior. In 2010 a fondat proiectul thecraft LAB prin care creeaza si restaureaza piese de mobilier si accesorii cu o poveste unica, ce combina diferite materiale, culori, aplicatii si broderii in fantezii stratificate de trecut si contemporan.
Colectiile thecraft LAB s-au bucurat pana in prezent atat de admiratia publicului si a revistelor de specialitate, cat si de invitatii la targuri importante de profil din Europa (cu colectia Foliage la I Saloni Milano 2012, cu Life of a Dream in cadrul Florence Design Week, cu Characters la Paris Maison & Objet 2013). www.irinaneacsu.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.