Setari Cookie-uri

Prospetime, cel mai mare tablou al pictorului Bogdan Mihai Radu

In culori pastelate, pline de vitalitate, florile raman unul din trendurile internationale in designul interior pentru 2012. Inspirat de ele, pictorul Bogdan Mihai Radu a dedicat cea mai mare lucrare din cariera sa de pana acum florilor, intr-un mozaic denumit Prospetime.

In culori pastelate, pline Tablou Bogdan Mihai Radu de vitalitate, florile raman unul din trendurile internationale in designul interior pentru 2012 si nu sunt doar un simbol al primaverii sau al frumusetii supreme a naturii. Inspirat de ele, pictorul Bogdan Mihai Radu a dedicat cea mai mare lucrare din cariera sa de pana acum anemonelor, macilor, irisilor si florilor de camp, reunite pentru prima data intr-un mozaic numit “Prospetime”, la care a pictat timp de un an. Inceput in atelierul sau din Sinaia si finalizat la inceputul acestei luni, tabloul ilustreaza o gradina imensa de flori pictata in ulei pe panza pe o suprafata de 180 x 180 cm.

“Natura reprezinta cea dintai sursa de inspiratie pentru mine si picturile mele. Iubesc bogatia, armonia si vitalitatea culorilor din peisajele romanesti. Lumea in care traim s-a indepartat mult prea mult de natura si a uitat sa se bucure de candoarea florilor, cerului sau campurilor nesfarsite. Propun o intoarcere la simplitate si la bucuria de a privi frumosul in stare pura” a declarat pictorul.

Citește și:

Inspirat de operele Tablou Bogdan Mihai Radu celor mai mari artisti romani precum Stefan Luchian, Nicolae Tonita, Corneliu Baba si internationali, cum sunt Claude Monet, Toulouse Lautrec si Henri Matisse, Bogdan Mihai Radu este un artist pentru care culoarea prevaleaza in fata formei, iar stilul sau de pictura poate fi incadrat intr-un registru impresionist cu accente expresioniste.

Fie ca e vorba de arlechini muzicieni, trubaduri, univers floral sau peisaje, temele sale predilecte au ca reper ludicul. Lucrarile sale se afla in colectii private din tara si din strainatate (Gemania, Olanda, SUA, Franta, Polonia, etc.), precum si in colectiile personale ale lui Silviu Purcarete, Constantin Chiriac, Oana Pellea, Barbara Stamm, Bebe Cotimanis.

Despre Bogdan Mihai Radu

Cu peste 20 de expozitii Prospetime de Bogdan Mihai Radu personale in ultimii 10 ani in principalele orase culturale din tara precum Sibiu, Bucuresti sau Sinaia, Bogdan Mihai Radu a inceput cariera artistica la inceputul anilor 2000. Contaminat de naturaletea si dezinvoltura copiilor si incantat de ameliorarea vizibila a starii lor de sanatate, sub efectul miraculos al culorilor devine preocupat de arta - terapie, specializarea sa.

Citește și:

In prezent, Bogdan pregateste doua vernisaje, alaturi de artistul Liviu Mihai, care vor avea loc pe 18 noiembrie, la Galeria Regala din Casino Sinaia si in Brasov, pe 1 decembrie, la Turnul Artelor. Pana pe 23 noiembrie coordoneaza si face parte din juriul celei mai recente campanii de rebranding a studioului de cycling World Class Romania, GRAFFITI STUDIO @ Upground.
http://www.bogdanmihairadu.com
https://www.facebook.com/bogdan.mihai.radu

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.