Noi tendinte pe piata de zidarie

 Noi tendinte pe piata de zidarie
Kudika
16 Iulie 2012

Cu timpul, viata a evoluat, nevoile oamenilor de asemenea si astfel au fost inventate noi materiale de constructie care sa satisfaca nevoia crescuta de confort termic si consum redus de energie, un exemplu fiind BCA-ul.

Existente pe piata inca din cele mai vechi timpuri, piatra si caramida clasica plina au fost multa vreme alegerea celor care doreau sa isi construiasca o casa. Cu timpul, viata a evoluat, nevoile oamenilor de asemenea si astfel au fost inventate noi materiale de constructie care sa satisfaca nevoia crescuta de confort termic si consum redus de energie. Astfel, astazi, optiunile sunt din ce in ce mai variate, iar un exemplu in acest sens este betonul celular autoclavizat, BCA-ul cum este el cunoscut generic.

„Produsele tip BCA BCAreprezinta materiale moderne de constuctie, utilizate de peste 80 ani atat in constructii rezidentiale sau comerciale din intreaga Europa. In ultimii ani consumatorul roman a descoperit avantajele acestui material de constructie (izolare termica excelenta, rezistenta la foc, durabilitate) si observam un trend ascendent in cererea de BCA pentru constructia de locuinte uni si multi familiale.” explica Marius Dragne, Director de Marketing si Vanzari Xella Romania.

Inventat in urma cu aproape un secol, betonul celular autoclavizat este un material ecologic, usor, rezistent la foc si durabil precum o caramida. Produs din materii prime naturale: nisip, var, ciment si apa, BCA-ul de buna calitate se remarca printr-o excelenta izolare termica si fonica si totodata ajuta la reglarea nivelului de umiditate interioara, evitand producerea mucegaiului.

Spre deosebire de alte materiale de constructii, betonul celular autoclavizat poate elimina folosirea suplimentara a unor produse de izolare, care sporesc impactul asupra mediului si cresc semnificativ costurile de constructie. Izolatia termica si durabilitatea sunt caracteristici definitorii ale BCA-ului de calitate, produsele tip BCA avand cele mai reduse valori ale conductivitatii termice intre materialele de zidarie din Romania.

In lumina noilor directive europene privind eficienta energetica a cladirilor, este esentiala utilizarea unor materiale si solutii constructive eficiente energetic, iar BCA-ul, prin beneficiile sale - termoizolatie buna, rezistenta la cutremur, usurinta in manipulare - vine ca o foarte buna alternativa pentru cei ce isi doresc constructii de calitate.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri