Cladiri eficiente energetic, costuri mai mici la intretinere

La nivel european, aproape 40% din energie este consumata pentru climatizarea cladirilor. Mare parte din aceasta energie ar putea fi insa economisita, ridicand constructii de calitate, eficiente energetic, care protejeaza interiorul de temperaturile extreme de afara.

La nivel european, aproape 40% din energie este consumata pentru climatizarea cladirilor. Mare parte din aceasta energie ar putea fi insa economisita.

Cum? Ridicand constructii Case eficiente energeticde calitate, eficiente energetic, care protejeaza interiorul de temperaturile extreme de afara. Astfel, costurile pentru mentenanta locuintei ar putea fi scazute. Materialele de constructie care ofera o buna termoizolare, fara a necesita izolatie suplimentara nu sunt insa foarte multe. In Romania, spre exemplu, cea mai mica valoare a conductivitatii termice (λ10 sec = 0.09 W/mK) intre produsele de zidarie o are Ytong A+, un BCA cu caracteristici tehnice avansate. Peretii construiti cu Ytong A+ nu necesita termosistem si mentin temperatura constanta, amortizand variatiile din exterior. In plus, produsul este unul mineral si ecologic, ce se remarca printr-o densitate de doar 400 kg/m3 si o rezistenta la foc, clasa A1. De asemenea, peretii realizati cu Ytong A+ permit trecerea vaporilor, absorb excesul de umiditate si echilibreaza microclimatul.

“Eficienta energetica a casei, izolarea fonica si rezistenta la foc sunt doar cateva din caracteristicile importante pe care fiecare trebuie sa le aiba in vedere atunci cand construieste o locuinta. Aceste beneficii sunt inevitabil legate de calitatea materialelor folosite- cu cat materialele utilizate au o calitate mai buna, cu atat locuinta va oferi un grad mai ridicat de confort.” subliniaza Mircea Sibana, specialist Ytong.

Constructiile eficiente energetic nu sunt doar un trend, ci o necesitate. Chiar Uniunea Europeana atrage atentia asupra acestui lucru, astfel ca pana in 2020, UE urmeaza sa implementeze politica 20-20-20. Prin aceste noi normative se urmareste scaderea emisiilor poluante cu 20% sub nivelul celor din 1990, de asemenea, prioritate este ca 20% din energia consumata sa fie obtinuta din surse regenerabile si nu in ultimul rand sa se faca o reducere cu 20% a consumului brut de energie prin cresterea eficientei energetice.

Citeste si: Locuinte de vis: Resedinta Kona din Hawaii
Cum arata o casa contemporana?

Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo pentru a primi mai multe informatii despre amenajari.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri