Setari Cookie-uri

Cladiri eficiente energetic, costuri mai mici la intretinere

La nivel european, aproape 40% din energie este consumata pentru climatizarea cladirilor. Mare parte din aceasta energie ar putea fi insa economisita, ridicand constructii de calitate, eficiente energetic, care protejeaza interiorul de temperaturile extreme de afara.

La nivel european, aproape 40% din energie este consumata pentru climatizarea cladirilor. Mare parte din aceasta energie ar putea fi insa economisita.

Cum? Ridicand constructii Case eficiente energetic de calitate, eficiente energetic, care protejeaza interiorul de temperaturile extreme de afara. Astfel, costurile pentru mentenanta locuintei ar putea fi scazute. Materialele de constructie care ofera o buna termoizolare, fara a necesita izolatie suplimentara nu sunt insa foarte multe. In Romania, spre exemplu, cea mai mica valoare a conductivitatii termice (λ10 sec = 0.09 W/mK) intre produsele de zidarie o are Ytong A+, un BCA cu caracteristici tehnice avansate. Peretii construiti cu Ytong A+ nu necesita termosistem si mentin temperatura constanta, amortizand variatiile din exterior. In plus, produsul este unul mineral si ecologic, ce se remarca printr-o densitate de doar 400 kg/m3 si o rezistenta la foc, clasa A1. De asemenea, peretii realizati cu Ytong A+ permit trecerea vaporilor, absorb excesul de umiditate si echilibreaza microclimatul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.